Tony Irving & Alexander

Vett och etikett i livet

5 februari, 2014 | Kommentera (2)

En del av Er kanske hörde Tony i radion prata om diciplin i dagens skolor. Jag tänkte i bloggen framöver skriva om lite vanligt vett och etikett i livet. Inte för att gnälla av mig (jag vet att jag kan vara en liten surgubbe som väntar på att få komma ut ur min kokong), utan mest för att ämnet är intressant och att det engagerar många i dagens ibland väldigt självcentrerade samhälle.

2001 studerade jag på den Internationella Butlerskolan i London under hösten. Skolans syfte är att utbilda butlers/personliga assistenter och personal som kan driva ett eller flera hem åt en arbetsgivare, sk “estate managers”. Skolan driver ett antal andra utbildningar så som ex kurser för säkerhetsbutlers och har etikettkurser för de rikas avkommor. Skolan ses ofta som lite världsfrånvänd och förlegad, men det är inte sanningen. Den är i allra högsta grad uppdaterad med det senaste inom livstil och teknik. Idag skall en butler inte bara kunna stryka en skjorta och servera afternoontea, han eller hon skall även kunna administrera mindre uppgifter i ett företag (ekonomi osv), vara kunnig inom IT och på det hela taget “hänga” med och helst vara steget före vad det gäller livsstil. Det som ibland kan uppfattas som stelt och förlegat är de vett och etikettsregler som lärs ut. Men vett och etikett behöver inte vara stelt och förlegat, tvärtom är dessa regler fantastiska att ha med sig i bagaget för de underlättar den dagliga kontakten med människor vare det sig gäller en middagsbjudning eller åka buss.

Så framöver kommer jag att prata mycket om detta, medan Tony skriver om radion,dans och livet i allmänhet. Vi skall försöka göra en bra mix av det hela så att alla finner något de tycker är intressant att läsa om. Ni som läser; skicka gärna kommentarer och frågor, kritisera eller ge rosor. Jag hjälper Er gärna med att besvara frågor kring vett och etikett så var inte blyga! Till skillnad mot ex Magdalena Ribbing och andra “experter” inom området ger jag min egna tolkningar på många regler för att på så sätt göra det lite lättare att ta till sig och för att det skall bli kul att läsa om.

Tony håller på att förbereda packningen inför Cinderella och hans jobb ombord,och jag skall njuta av min första lediga natt efter en veckas jobb.

Kram från oss båda!

Postad: 5 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Okategoriserade | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Vett och etikett i livet

  1. Munkis skrev den

    Härligt med vett och etikett. Vi ordnar bal en gång varje år och då är det kul om man kan komma med något nytt gällande detta.
    Ser fram mot ditt bloggande.

    • Tony Irving skrev den

      Tack Munkis! Jag ser fram emot att kunna ge lite nya vinklar blandat med smått och gott från oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier