Tony Irving & Alexander

Alla Hjärtans Dag!

14 februari, 2014 | Kommentera (0)

Även fast jag får vakna upp på Alla Hjärtans Dag ensam då Tony jobbar och jag skall jobba ikväll, tänkte jag prata lite presenttips.

Jag har redan nämnt här på bloggen en del butiker jag verkligen gillar, men jag slår ett extra slag för några perfekta butiker att leta presenter i. Bland dem alla har vi förstås “Fat Cat House & Garden” på Renstiernas gata 24 på Södermalm i Stockholm. Butiken drivs av Hillevi som i sin butik samlar allt jag verkligen älskar. Vackra små tavlor, vaser, fantastiska ljusstakar och fina tvålar. Allt det där som passar så bra till att ge bort i present, om man inte vill ha det själv förstås! Priserna är satta för att man också skall ha råd att köpa den där fina presenten man vill ge.

Sedan kommer vi till “Oscar & Clothilde” på Birger Jarlsgatan 27 i Stockholm. Underbar butik i två plan att ströva omkring i och bli kär i små jordglober, vackra krukor och små ting. Allt till bra priser. Här hittar jag alltid små prylar till mig själv, eller till någon jag anser behöva tingesten.

Skall jag handla blommor hittar jag de mest kreativa grejerna fixade av Calle Simonsson på “Blomsterhallen” (Birger Jarlsgatan i Stockholm).

Så vad är då den perfekta presenten på Alla Hjärtans Dag? Ja, det är ju upp till var och en och givetvis hur mycket man kan spendera. För vi är ju en ganska många som fortfarande lider av sviterna efter jul, eller hur? Denna jul som år efter år rensar plånboken på de sista kronorna. Vad man än beslutar att ge sin älskade, eller kanske bäste vännen (för det går lika bra att ge en god vän en kärlekstanke) skall det vara lite tanke bakom. Köper man en ask geléhjärtan i farten på Pressbyrån kan man ju fixa till den på många sätt. Töm asken med geléhjärtan i en snygg ask och skriv en egen kärleksdikt, eller ta kända kärleksquotes från någon författare och plita ned den på locket eller på ett snyggt papper/kort. Snygga askar hittar man på Åhléns, Panduro eller liknande hobbyaffärer.

Andra trevliga presenter kan vara;

-Ett par goda ostar och en flaska bra vin i en snygg cellofanpåse.

– Egenhändigt tillverkad choklad 

– En fin coffetablebook (med innehåll som intresserar/passar mottagaren förstås, så man inte ger en bok om “Motorsågens historia” till flickvännen/frun för att ge ett exempel. Med det inte sagt att flickvännen eller frun KAN ha ett intresse för motorsågar. )

– En upplevelse (SPA, en ridlektion på en ridskola, skridskoåkning) Jag har en vän som fixade en “praktikdag” på en veterinärklinik till sin flickvän som funderade på att byta yrke och bli veterinär.

Som sagt, det finns en uppsjö presenter man kan ge bort förutom asken med geléhjärtan från Pressbyrån. Var kreativ och det är inte farligt att lägga lite humor i presenten(men undvik kalsonger med Spindelmannen eller Kalle Anka tryck på till pojkvännen/mannen kanske…). Kan nämna att jag själv fick ett par boxershorts med “Jurassic Park” tryck en gång i min ungdom och de ligger fortfarande i sin förpackning…

Nu skall jag själv bara komma fram till vad jag skall ge Tony när vi firar i efterskott om några dagar. Kanske ett par Musse Pigg kalsonger? Who knows? Jag kanske känner mig lite crayzy när jag shoppar idag?

/Alexander

IMG_2406 PS, på bilden ser ni en duva i järn från “Fat Cat House & Garden” samt en boklåda med äldre blomtryck från “Bysis Bok &Papper” på Hornsgatan i Stockholm. DS

Postad: 14 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Humor, Jul, Livet, Tips | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier