Tony Irving & Alexander

Ibland går det trögt…

18 februari, 2014 | Kommentera (0)

När den norskfödde författaren Karl-Ove Knausgård kom ut med sin mäktiga autofiktiva romanserie “Min Kamp” i fem delar var min första tanke att detta vill jag läsa. Beställde hem hela serien och tog tag i den första delen och läste den på tio dagar. Mycket i den första boken handlar om Karl-Oves uppväxt med en far som i mångt och mycket var helt omöjlig att förstå, något många kan relatera till. Så och jag själv. Efter att ha läst den första delen kände jag ett behov av mental vila så jag lade de andra fyra delarna på sängbordet och tänkte att “dessa tar jag tag i under hösten eller vintern”. Hösten gick och vintern kom och nu är det februari. En morgon efter jobbet nu i veckan var jag lite rastlös och tänkte att “läser jag lite så somnar jag”. Så jag tog tag i den andra delen och nu är jag fast igen. Försöker läsa tio sidor varje morgon när jag kommer hem från jobbet. Ofta blir det mellan fem och tjugofem sidor, men jag är på väg.

Det här har jag råkat ut för tidigare känner jag. Det finns böcker som man bara “vill ha läst“, men det går trögt stundom. Man vill stolt kunna säga att man har läst just den boken eller sett den filmen. Så att man hänger med liksom. När det gäller Knausgårds romanserie så går det inte trögt, jag hade bara svårt att komma igång med den andra delen. Kanske var det så att den första delen tog en del mental styrka och att jag fortfarande hade delar av den i huvudet och mycket tankar. Kanske var jag rädd för den andra delen?

Men nu är jag igång med den andra delen som sagt och har kommit in i det där stadiet då jag längtar hem till boken. Det känns som om jag börjar känna Knausgård nu. Hur han tänker, lever och vem han blir förälskad i.

/Alexander

IMG_1207

Postad: 18 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Böcker, Fritid, Livet, Tankar | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier