Tony Irving & Alexander

Alla dessa hundraser

20 februari, 2014 | Kommentera (3)

När jag och Tony fått ordning på det här med en gemensam bostad så kommer nästa projekt för oss. Hund.

Hund är något vi bägge vill ha(har jag övertalat Mr Irving med att vi vill), nu skall vi bara enas om ras. Det här kommer att bli spännande! Jag tror att vi båda är överens om att den inte skall vara för stor eller för liten. Så där mittemellanlagom om Ni förstår. Jag är uppväxt med Boxer och grannarna på landet hade Grand Danois. Boxer är en lagom storlek, Grand Danois blir för stor. För ett tiotal år sedan bodde jag i en liten etta i närheten av Mariatorget och det enda som funkade där var en Chihuahua. Men jag var alltid rädd för att jag skulle kliva på den, eller att jag skulle kväva den i sömnen när han sov med mig i sängen. Så hunden vi kommer att skaffa i framtiden måste vara lite mer robust än en Chihuahua.

Tony pratar om Beagle och jag om Whippet. För mig som är uppväxt på landet och har en “jaktsläkt” så är Beagle främst en arbetshund i skogen, för Tony är Whippet en racinghund. Så det blir varken Beagle eller Whippet. Jag har på förslag en “Petit Brabancon” och jag hoppas att jag kan övertala Tony att det är den perfekta hunden för oss. Lagom storlek, lite coola och lättlärda av vad jag har läst. Det är skönt med en hund som heller inte tar för mycket plats i bilen, eller äter oss ur huset. Sedan är det lite lättare att “plocka upp” efter en mindre hund, man slipper ha en traktor med flak med sig när man rastar hunden om man säger så.

/Alexander

images.jpg whippetimages

Postad: 20 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Okategoriserade | Kommentera (3)

Det finns 3 kommentarer:

Alla dessa hundraser

 1. Ralf skrev den

  Hej Alexander,
  jag är också uppvuxen med Boxer och jag har två Griffons nu som är långhåriga varianten till Petit Brabacon. Jättetrevliga hundar. Tony har träffad de här på jobbet ett antal gånger. Be honom att lämna mitt telefonnummer ifall du vill veta mer om rasen …

  Hejhopp. Ralf

  • Tony Irving skrev den

   Hej Ralf!
   Vad kul! Ja, jag har hört att det är toppentrevliga hundar så jag håller på att bearbeta Mr Irving. Och jag tror att jag har fått honom på fall när jag visat bilder på rasen, ha ha! Ha det bäst så pratar jag med Tony.
   🙂 Alexander

 2. Ralf skrev den

  Hej Alexander,
  säger till om du behöver hjälp. 😀
  Hejhopp. Ralf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier