Tony Irving & Alexander

Hemma efter en lång myshelg.

Postad: 28 januari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Irritation, Livet, Resa, Vardag | Etiketter: , , , | 2 kommentarer

I helgen var jag och Tony tillbaka i Berlin igen för en lång myshelg. Kändes som om vi inte blev klara med Berlin när vi var där senast, så nu tog vi en sväng tillbaka för att göra en del av det vi missade och självklart besöka favoritcafeét “Cafe Kalwil” som är en drömsk tillbaka blick på tider som flytt. Stora kristallkronor i taket, fluffiga soffor och glänsande silverljusstakar. Cafeét serverar fantastisk frukost till kl 15.00 och vi föredrar den frukosten framför hotellets. För €19- får vi en superfrukost serverad till bordet med olika sorters bröd, marmelader,ett stort våningsfat med pålägg och fantastisk nypressad apelsinjuice. Och ett glas champagne, kan det bli bättre en söndagsmorgon?

Vi besökte Berlin Zoo under söndagseftermiddagen där vi såg elefanterna bada, enorma orangutanger och lite trötta krokodiler. Det var en heldag ute i ett vintrigt Berlin som avslutades på en vietnamesisk restaurang där vi njöt av varm soppa.

Måndag var det dags att resa hem och det blev en spännande avslutning på helgen. Hotellet rådde oss att åka till flygplatsen redan 13.30, även fast flyget gick klockan 17.00 och taxiresan tar endast 20 minuter. Enligt hotellet skulle resan ta minst en timme pga snöovädret, men vi var framme på 20 minuter så vi var verkligen i tid till flyget kan man säga. I taxin kom jag(Alexander)Drakfisk på att jag glömt en shoppingpåse med handkräm á €30- på hotellet, men det var bara att överleva. Väl på flygplatsen släppte taxichauffören av oss vid fel terminal så det blev till att trava runt halva flygplatsen i jakt på rätt checkin disk. Boardingtiden var 16.35 och när vi satt vid gaten och klockan närmade sig 16.45 och disken fortfarande var tom och ingen information om förseningar på skärmarna dök upp började vi bli ordentligt oroliga, precis som många andra resenärer. Vi frågade AirBerlins personal, men de visste inget. Lite märkligt tyckte vi så vi försökte på egen hand leta reda på en uppdaterad infoskärm. Vi hittade en 5 minuter innan flyget skulle gå så det blev till att springa. AirBerlin hade bytt gate, men missat att informera passagerarna…Väl ombord var vi lite andfådda kan man säga.

Efter att ha landat 30 minuter för sent stod vi äntligen vid bagagebandet och väntade på våra väskor. Som inte kom…Ett 20-tal andra passagerare från samma flight fick uppleva samma sak. Så det blev till att resa hem utan resväskor. En riktigt spännande eftermiddag/kväll med andra ord.

/Alexander & Tony

Berlin AquariumOmbordstigningRadiopremiär över; PUST!…

Postad: 5 november, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa, Livet, Radio, Resa, Tips | Etiketter: , , , | En kommentar

Det har verkligen varit intensivt ett tag nu! Äntligen är radiopremiären för min show “Irving i P4” över! Det var bara så kul! Och jag var så nervös inför premiären att jag inte kunde sova på hela natten innan. Jag sprang omkring i Alexanders våning och var hypad och pratade sönder honom halva natten, innan jag (och han) äntligen fick ett par timmars sömn. Väl på plats i Sveriges Radio och en stund in i programmet började det släppa och det var bara så kul! Hoppas att ni lyssnade i fredags, annars kan ni gå in på Sveriges Radios hemsida och lyssna på programmet. Bara att klicka er fram.

Direkt efter programmet var det dags att åka till Arlanda för att ta flyget till Berlin. Och vi har haft det så fantastiskt trevligt i Berlin! En fantastisk stad med så mycket att se. Något traditionellt vi gjorde var att ta en sightseeingtur med en av bussarna genom Berlin, och det var verkligen värt att åka den två timmars turen för att få en snabb överblick av staden.

Sedan gick vi på ett par museum, åt god currywurst på en riktigt traditionell Berlinrestaurang och sista dagen var vi på ett fantastiskt frukostcafé med bordsservering och underbar inredning. Vi tänkte lite på hur mycket man egentligen rör på sig under en stadsweekend i jämförelse med en solsemester, och det är en stor skillnad . Vi har promenerat och promenerat till dess att fötterna inte orkade mer. Visst kan man få mycket motion under en vanlig solsemester med ex bad och dykning, cykla i öknen eller vad man nu hittar på. Men på en stadsweekend finns det ingen strand att sova bort dagarna på, så valet blir ofta mycket sightseeing, promenader och andra aktiviteter.

Hur som helst, Berlin var fantastiskt, radioshowspremiären över och nu väntar en ny spännande vecka! IMG_1368

 Berlin-here we come!

Postad: 22 oktober, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa, Hälsotipset, Jobb, Resa, Tips | Etiketter: , , , | Kommentera

Trots att jag i jobbet får tillfälle att resa mycket så blir det sällan så att jag får tid över att se något. Så nu bestämde jag att överraska min fästman Alexander med en lång mysig helg i en storstad. Då vi båda är intresserade av historia och leka turister så föll valet på Berlin. Världen är ju full av spännande städer och i tanken fanns Paris, Köpenhamn och andra städer i Europa. Men Berlin blev alltså valet. Det finns ju otroligt mycket att se där. Jag vill se muren, Checkpoint Charlie, riechtag och förintelseminnet. Ni som varit i Berlin, berätta vad jag inte får missa!

Vad händer annars då? Oj, idag var jag inne på Ecoist Hälsobutik på Sibyllegatan och köpte grönkålschips! Det här blir spännande! Grönkål skall tydligen vara bland det bästa man ge kroppen! Fulla med c-vitamin, järn och kalcium samt så är grönkål proppat med avgiftande och läkande klorofyll.

Vi är ju inne i den säsongen nu i Sverige då vi kan njuta av allt nyskördat och ladda kroppen med alla nyttigheter vi plockat upp i grönsakslanden och ute i skogen. Så njut av en detoxande vecka med massor av hempressade juicer, grönkålschips och annat läckert!

/TonySök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier