Tony Irving & Alexander

Engelska vs svenska

Postad: 19 januari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Dans, Fritid, Humor, Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , | En kommentar

Vi får många trevliga och roliga kommentarer på vår blogg och det känns jättekul! För några dagar sedan frågade “Anna” vilket språk vi använder mellan oss privat och det är en så bra fråga, för vi förvirrar nog oss själva med språket ibland. Vi försökte att ta allt på engelska i början av förhållandet, sedan allt på svenska och idag har vi nog en bra mix. Jag(Tony) brukar för det mesta ta allt på engelska och Alexander svarar på svenska. Ibland tar jag allt på svenska och Alexander svarar på engelska, så vi förvirrar inte bara oss själva ibland utan även vänner och familj, ha ha! Alexander har inget emot att ta hela konversationen på engelska, då han bara ser det som positivt att få ett mer naturligt flow i engelskan. Han bodde i Australien under perioder och har studerat utomlands, så han har inga problem med engelskan utan vill bara slipa kanterna.

Något som var väldigt kul i veckan var att Alexander väckte mig mitt i natten och frågade; – Vad är det Du vill få fram karl? Det visade sig att jag hade legat och “drömpratat” under natten i flera episoder och det roliga var att jag pratade på svenska! Alexander hade vaknat flera gånger och hört mig ha livliga diskussioner och babblat om de mest märkliga saker blandat med dans, jobb och bygga hus. Stackarn hade legat halvt sömnlös och hört mig mala på fram till småtimmarna, ha h a ha!

Men visst är det märkligt att jag som inte har svenskan som modersmål kan drömma på svenska? Och i ett drömtillstånd kan prata och babbla på svenska fast jag sover? Livet är verkligen en gåta.

/Tony

 

IMG_2236Change in direction…Or a return to the old one :)

Postad: 7 februari, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt | Etiketter: , , | Kommentera

For those of you that have been regular readers of my blogg you will have noticed that I’ve been quiet since Christmas.
The reason for this, is that I haven’t really been happy with the whole blogg thing since I changed from writing in English to Swedish.
The problem is that I am not very good in writing in Swedish and I had to have an editor check everything. Which meant that it took quite some time for my updates to be posted.
Prior to starting to blogg on Kurera all of my entries where in English and I have decided that I will return to writing in English.

So its back to being the English man in Sweden for me 🙂Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier