Tony Irving & Alexander

Work , Work and more Work!

Postad: 13 juni, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Hälsa, Jobb, Kost, TV | Etiketter: , , , | Kommentera

After 2 days of intensive filming of The Big Food Battle (Den stora matslaget) Im now on my way to France to film another Tv show…

Life is fun at the moment. Full of new challenges. The biggest challenge is being able to find healthy food when Im travelling 🙁Getting to grips with my eating habbits

Postad: 9 april, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Kost, Livet | Etiketter: , , , | Kommentera

One of the questions I get asked a lot is about my eating habits.
Well I’ve gone through every fad possible.
Fit for life in the late eighties.
Calorie counting
Powder diets.
Low carb
High fat
You name it I’ve tried it. But they all have one thing in common. The main focus is not healthy living . It’s weight control! And thats not the same thing. 2 years ago I came into contact with a woman named Eva Bulow. Her book is called Eat what you are. I found it fascinating. The end result has been that not just what I eat, but also when I eat has changed drasticaly.

To summerise it in a nut shell is to say everything we do is connected. Food, sleep, work, rest, play, training.
Healthy eating is a part of seeing the whole you not just the visible you. But that the weight is a result of other problems.
This book was part of the catalyst for me to start to make the changes in my eating habits.
Thats not to say I dont eat the occaisional hamburger or bar of chocolate every now and again.

But hey! Who’s perfect 😉

Ät vad du ärHur saker förändras …

Postad: 8 oktober, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Recept, Smoothies | Etiketter: , , , | Kommentera

Jag växte upp med typiska engelska frukostar som start på dagen. Ägg, bacon, bönor, stekt bröd, “black pudding” och svamp.

Och här är jag idag! Med morgonsmoothie gjord av:

Äpple, päron, banan, jordgubbar, blåbär, honung, ägg, yoghurt, färskpressad apelsinjuice, tomat, gurka och Mivitotal (kosttillskott).

Det är spännande och lite underligt att se hur mina matvanor har förändrats. Men jag har inte problem med vare sig kolesterolet eller högt blodtryck. Det har mina föräldrar … 😉

Frukost!Min egen ”killer drink”

Postad: 19 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Kost, Livet, Recept, Smoothies, Vardag | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Engengjord smootie som jag bär med mig under dagen

 

Skratta inte nu, men jag har en drink som jag gör varje morgon. Och då menar jag varje morgon. Det är en form av smoothie men jag kallar den ”5 om dagen”. Jag gör en liter av drinken och bär den med mig överallt.

 

Tanken är att man väljer ut minst 5 olika frukter och/eller grönsaker och kombinerar dessa med två glas färskpressad apelsinjuice, en kopp yoghurt och honung.

 

Jag har druckit det här varje dag under de senaste två månaderna. Jag bär den med mig överallt och tar ett glas när jag behöver det. En liter tar mig igenom dagen.

 

Jag försöker kombinera de mest underliga smakkombinationerna bara för att få uppleva lite variation.

 

Dagens drink består av:
Äpple
Päron
Persika
Banan + selleri
Tomat
Broccoli
Blandade frysta bär
2 morötter
1 kopp yoghurt
1 kopp juice och 2 matskedar honung
Sedan lägger jag till 2 påsar WNT proteinpulver, triple protein.

 

Och sluta skratta nu – det här är toppen! Jag häller upp ”5 om dagen” i en flaska och tar den med mig vart jag än ska. Mina vänner tycker jag är knäpp, men jag mår prima av min ”killer drink”. Try it!Onsdag – den dagen ändras aldrig

Postad: 12 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Dans, Hälsa, Kost, Resa | Etiketter: , , , , | Kommentera

En av de fasta aktiviteterna under min vecka är den kryssning som jag regelbundet gör ombord på Cinderella. Och nej, det är inte något jag gör för nöjes skull.
Varje onsdag går jag igenom samma rutiner. Förbereda danskläder för showen. Plocka upp Cecilia Ehrling. Checka in och därefter träffa de andra dansarna ombord.
Repetera showerna och sedan göra sig redo för gästerna som går ombord.
Den här kvällen fanns där nästan 1500 passagerare och showen var fullsatt. Vi dansade hela natten i en hyllningsshow till Fred Astaire och Ginger Rogers.

 

Efter att ha uppträtt i närmare 30 år världen över får jag fortfarande en kick av det. Adrenalinkicken av att gå ut på scenen – den är otrolig!
Och jag måste erkänna att egokickar är riktiga batteriladdare. Det enda problemet är att det inte går lika lätt som för 20 år sedan.
Därför har min kropp, hälsa och träning blivit centrum för allt jag gör. Utan att fokusera på dessa tre saker finns det ingen möjlighet att jag skulle kunna uppträda och vara så aktiv som jag är i den här åldern.

 

Jag har egentligen inget jobb. Det är snarare en livsstil – ”I live it, eat it and sleep it”.
För att klara detta är mat – och allt som min kropp får i sig – oerhört viktigt för mig.
Missuppfatta mig inte nu, jag njuter av hamburgare och pommes precis som alla andra. Men jag njuter minst lika mycket av en hälsosam måltid.

 

Varje onsdag kommer jag att skriva om olika recept för snabb, enkel mat och snacks. Så från och med nästa vecka kommer jag att utöka mina fasta aktiviteter innan jag ger mig iväg och dansar hela natten på Cinderella.
Kommande vecka ska jag berätta om drycken som kallas ”5 om dagen”. Drycken jag gör varje dag, utan avvikelser, och som jag är besatt av!Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier