Tony Irving & Alexander

I’m in my cocoon!

Postad: 27 mars, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Fritid, Hälsa, Livet, Tankar | Etiketter: , , , | Kommentera

As I’ve written in earlier entries I’ve made a lot of changes in my life during the last 2 years . Some of the questions I get asked are about what I have done to actually change my life. With the exception of moving to another town.

Mind, Body and Soul has become the main focus , and being in my “ cocoon” has become important. Its one word but it means so much. Try finding a space around you that you take control over. Breath it, live it and define it.
Allow your self to be different and unique. You don’t always have to conform to the norm. Choose who? Where ? When ? What ? Why ?and how?

Its not easy and I’m still working on it. Prioritise things. One of the things I try to do everyday  is quiet time. Just a half an hour with no music ! No telephone! No Tv! On my own in a quiet space and contemplate the day. Its my de-stress moment .

It makes a difference! And its a good place to start.Klokare med åren

Postad: 29 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Vänner, Vardag | Etiketter: , , , , | Kommentera

Någonstans längs livets väg har jag börjat förstå värdet av de olika relationer vi skapar i våra liv. Några föds vi in i och dessa kan vi inte ändra. Vi kan välja att behålla dem eller förlora dem, men de ingår i det paket som vi kallar ”familj”. Andra relationer skapar vi längs vägen.

 

Några vänner får vi för alltid, andra delar vi våra liv med under vissa perioder och därefter går vi vidare. Vi kan växa samman eller vi kan växa isär.

 

Jag har nu börjat att sätta ett stort värde på dessa relationer. Det har varit många personer och relationer som jag har vuxit ifrån och även vuxit samman med. Ju äldre jag blir desto färre blir de nya vännerna i mitt liv.

 

Att värdera vänskap högt har blivit viktigt för mig. Under det senaste året har mitt liv förändrats drastiskt. När jag var yngre fokuserade jag helt på min jobbkarriär. Att dansa var mitt liv – och jag kunde offra allt för det. Nu har mitt liv blivit en ”kändislivsstil”. Vilket är fantastiskt och härligt på alla sätt. Det öppnar så många dörrar till nya erfarenheter.

 

Som igår kväll. Ni har kanske förstått att jag ägnar helgen åt Bokmässan i Göteborg, och igår kväll arrangerades Författarmiddagen. 150 gäster var bjudna och jag var en av dessa. Men samma kväll hade en av mina vänner en födelsedagsfest, och jag blev tvungen att välja. Fira vännen på födelsedagen eller gå på en fantastisk VIP-middag med kända författare???

 

Jag valde att gå till min vän. Kanske inte det smartaste karriärsdraget, men ett val som kändes rätt för mig.

 

Familj, vänner eller karriär? Tidigare kom alltid karriären först. Igår kväll kom vänner före arbete. Så har jag aldrig agerat förut – men det känns jättebra! Och jag vet att min vän uppskattade mitt val.

Nu är det dags att göra rätt prioriteringar. Så se upp livet – här kommer jag ..!En hemsk morgon

Postad: 15 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , , | Kommentera

Nu är det inte morgon längre. Kvällsmörkret är ett faktum men jag vill ändå dela med mig av min mindre lyckade morgon.

 

Ibland händer det saker som vi inte har någon kontroll över. Dessa saker ”plundrar våra liv”, på så sätt att minsta lilla banala sak kan förstöra vår sinnesfrid. Det kräver en hel del viljestyrka bara för att ”släppa det” och gå vidare som om det inte är ett problem och tänka ”hej, det är ok”.

Jag pratar inte om några livsförändrande situationer. Jag pratar om enkla problem som uppstår och som alla kan komma på en gång.

 

Igår kom jag hem till en teve som inte fungerade. Testade allt bara för att upptäcka att en hantverkare som arbetar i källaren hade dragit ut en kabel, och inte kan fixa det förrän på måndag. I morse steg jag upp och konstaterade – inget varmt vatten. Kall dusch. Ok, jag vet att det inte är så hälsosamt men jag gillar att duscha varmt på morgonen.

 

Nästa spännande upptäckt var att vi i huset haft ett källarinbrott under kvällen, så att uteliggare tillbringat natten där.

 

Jag är medveten om att alla dessa händelser är banala, men någon däruppe har bestämt sig för att testa för att se om ”mitt nya jag” kommer att tillämpa mitt aggressiva humör och få ett raserianfall.

 

Ok, mind over matter. Ignorera det. Gå vidare. Chill out Tony.

 

Jag gav mig av till Värmdö för Öppet hus på nya dansskolan där. Med inställningen att ha en bra dag och njuta av showen.

 

Förresten – min nya deodorant klarar av stress.

 

So far so good!Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier