Tony Irving & Alexander

Ansvaret börjar hos mig

Postad: 15 oktober, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Miljö | Etiketter: | Kommentera

En av de saker som jag har börjat ägna lite uppmärksamhet åt är hur mitt beteende och valen jag gör påverkar miljön omkring mig. Det kan vara simpla saker, som valet av tandkräm eller shampo, eller hur jag recyclar i hemmet.  

Jag har ju nyligen flyttat till Nyköping och med det tillkommer “en pendlande livsstil” till och från Stockholm, framför allt. Hur jag transporterar mig har blivit ett extremt viktigt val som jag kan göra till vardags. Buss, bil eller tåg ..?

 Det mest praktiska, som jag delar med de flesta, är att ta bilen.

Förra året hade jag äran att få köra elbil i ett bilrally tillsammans med Ann Wilson (min juryvän). Den händelsen imponerade så mycket på mig att jag började se mig om efter en elbil.  

MEN – de var på tok för dyra och samtidigt inte tillräckligt effektiva. En natts laddning skulle inte ens ta mig fram till Stockholm.  Då fann jag den perfekta lösningen – en ny miljöbil!

Ansvaret vad gäller hur jag transporterar mig är mitt eget. Ansvaret att göra så lite miljöskada som möjligt är viktigt – och allmänt. Varför folk fortfarande väljer att köpa bilar som inte är miljövänliga förvånar mig.  Det är vår skyldighet att ta hand om vår miljö, ett steg i taget …Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier