Tony Irving & Alexander

Morgontrött eller morgonpigg?

Postad: 21 januari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa, Humor, Jobb, Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , | 2 kommentarer

Ett dilemma bland par kan ibland vara det här med dygnsrytmen. Den är något jag och Tony ofta pratar om. Tony är en riktig “early bird” som alltid vaknar strålande glad och är snabbt igång på morgonen oavsett om klockan är 05.00 eller 08.00. Jag är dock den raka motsatsen… Oavsett tid på dygnet har jag aldrig klarat av att vakna med ett leende på läpparna, och ve den som pratar med mig den närmaste halvtimmen efter att jag klivit ur sängen. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men sådan har jag varit i 42 år nu och det vägrar ändra sig. Inom mig bor en liten morgonpigg relativt medelålders man som vill komma fram, men dörren är obarmhärteligt låst för alltid. Jag vill ju så gärna vara den där fina, glada mannen som går upp i ottan och bakar färskt bröd och brygger kaffe till min blivande man och väcker honom med fågelsång i bakgrunden. Men ack nej. Istället är jag en butter, snäsig och vresig drake som knappt vill se någon på morgonen och ännu mindre föra en konversation. En riktig surbög med andra ord.

Jag ställer mig ofta frågan, varför är det såhär? Är det fel på min inre klocka? Har jag tidigt skaffat mig sena vanor som nu sitter som sten? Är det min uppväxt i en mörk skog som är orsaken? Vad jag kan ana är att det är en kombination av allt detta. Efter min yrkesutbildning började jag jobba bums inom krogar och nattklubbar och där var det arbetstid från sen eftermiddag till tidig morgon. Man kom till jobbet runt 16-tiden och gick hem vid 03.00 eller senare. Kanske har det blivit så att arbetstiderna etsat sig fast så hårt att det är svårt att ställa om?

Idag jobbar jag endast nätter, och är ledig varannan vecka. Jag har accepterat ödet att vara som mest produktiv efter 01.00 på natten och fram till 09.00 då jag däckar. Många frågar om det inte är hemskt att arbeta sådana tider, men för mig är det då jag mår som bäst och är som mest effektiv. Och hur skulle världen fungera utan alla oss nattugglor? Vem skulle köra Dig hem i taxi en sen natt, eller pyssla om Dig på sjukhuset om inte nattsyrran fanns där? Eller köra nattbussen? Vi är alla olika och det är nog tur det. Jag och Tony börjar förstå varandras dygnsrytmer mer och mer nu. Jag förstår att han inte orkar se nattfilmen hemma i sängen kl 02.00, och han är tyst och stilla på morgonen. Eller rättare sagt, han försöker vara tyst och osynlig, ha ha!

/Alexander

 

 

 Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier