Tony Irving & Alexander

Gräset är grönare …

Postad: 5 oktober, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Livet, Tankar | Etiketter: , , | 2 kommentarer

Det finns många talesätt som kan användas för att förklara varför vi bör göra si eller så. Eller hur vi kan kommentera någon annans val och beslutsvägar. Tre av dessa är:

Gräset är grönare på andra sidan.
Gå vidare till grönare betesmarker.
Gräset är inte alltid grönare.

Dessa talesätt är sammanlänkade med varandra och vi använder dem ofta utan att fullt ut förstå varför vi säger dem.  Vi kan använda dem för att förklara att man bytt jobb, livsstil eller bara de facto att vi skaffat en ny tränare eller coach.

Men på riktigt – varför ska jag leta efter någonstans där gräset är grönare? Eller varför ska jag söka mig till grönare betesmarker?  Jo, för att jag inte är nöjd med den situation jag befinner mig i. Det spelar ingen roll varför jag inte är lycklig. Vi söker möjligheter för något nytt och hoppas på att förändringen ska föra in det i våra liv.

Men så finns det de som älskar att säga “ja men gräset är inte alltid grönare”.  Vilket är det vanligaste sättet för folk att försöka få dig att undvika förändring.  Förändringar som inte bara påverkar dig, utan på något vis även påverkar dem.

En sak har jag dock lärt mig:
Om du tror att gräset är grönare någon annanstans eller om du vill finna grönare betesmarker – gör det! Vad du egentligen säger är att gräset är brunt där jag är och jag får ingen näring från det, så jag letar efter något som kan ge mig energi.

Så gräset är måhända inte alltid grönare. Men det är åtminstone grönt …

En grön vy från mina föräldrar hus i Tottington, England.Visdomsord

Postad: 2 oktober, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Humor | Etiketter: , | Kommentera

Hahaha – så sant!

En skylt på Dolly´s i Stockholm.Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier