Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Tony Irving & Alexander

Quickstep

Postad: 16 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Dans, Tips | Etiketter: , , | Kommentera

Här kommer en presentation i dansstilen Quickstep. Quickstep är en energisk dansstil med mycket fart och fläkt i och som är konditionskrävande till relativt “hurtig” musik. Jättekul att se på så spana gärna in ett av alla filmklipp på ex Youtube.quickstep

När: 1920-talet.

Var: New York eller England, beroende på vem som berättar historien.

Hur: Quickstep växte fram ur bland annat foxtrot och charleston, vilket för ett tränat öga fortfarande går att se.

Vem: Det sägs att de första som dansade quickstep var amerikaner, främst med karibiskt och afrikanskt ursprung, som lyssnade på jazzmusik. Andra säger att det var brittiska soldater på mitten av 1800-talet som exercerade som lagt grunden till dansen. Vi vet inte vad som är sant men tycker nog att det verkar mer troligt att den kommer från USA i och med att den till stora delar bygger på de amerikanska danserna foxtrot och charleston.

Karaktär: Som namnet avslöjar är detta en dans i högt tempo som innehåller många kvicka fot- och stegkombinationer. Quickstep har kvar vissa likheter med foxtrot och en del inslag från charleston men rörelsemönstret, koreografin och tekniken har utvecklats och idag är dansen någonting tämligen unikt. Koreografin innehåller såväl hopp på stället, kraftiga rotationer och snabba stegkombinationer som stegsektioner där paret nästan springer fram över golvet. Rörelsen i dansen ska vara snabb, lätt och glad. Musiken håller högt tempo och är därför väldigt konditionskrävande.

Som ni anar, eller kanske har sett på något filmklipp kräver också Quickstep utrymme med sina hopp och snabba yviga rörelser.

/TonySök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier