Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Tony Irving & Alexander

Irritationsmoment; respektlöshet

Postad: 29 oktober, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Irritation | Etiketter: | En kommentar

Förra veckan åkte jag tunnelbana i Stockholm. Varenda säte var upptaget. Tågvagnen var fullpackad. 

En kvinna i 70-årsåldern klev på, utrustad med en “dra-maten-väska”. Ingen reste på sig för att lämna plats åt kvinnan. Efter några minuter reste sig en ung GRAVID upp för ett erbjuda den äldre damen sin sittplats.

Fenomet i sig är inget ovanligt. Men oerhört tragiskt. Framför allt i en fullproppad tunnelbanevagn där sätena är fyllda av män och tonåringar. Inte någon av dessa offrade sin plats för att hjälpa någon annan.

Till slut ställde sig en man upp och erbjöd den gravida kvinnan sin plats. Men han hade ändå tänkt kliva av på nästkommande station.

Dåligt uppförande, brist på hövlighet eller avsaknad av respekt för äldre – det retar gallfeber på mig!  

Det som irriterade mig mest under min resa var att proceduren upprepade sig. Några barn/ungdomar klev av och jämnåriga klev på, satte sig ner och fyllde sätena så att ytterligare en äldre kvinna tvingades stå. Good grief !!!!

Det är dags att folk lär sig lite vett, uppförande och respekt. 

Händelser som dessa irriterar mig som f*n!Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier