Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Tony Irving & Alexander

Lets tango!

Postad: 12 april, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Okategoriserade | Etiketter: , , , | Kommentera

Här kommer lite historia om tango!

Tangon är en fartfylld dans som alltid är kul att dels dansa, men också att se andra dansa då det är en dramatisk och eldig dans.

När: Började ta form under 1800-talet. Var: Argentina och Uruguay.

Hur: Tango har som många andra danser vuxit fram under lång tid och präglats av olika influenser. Under 1800- talet dansade de afrikanska slavarna som kom till Argentina och Uruguay den afrikanska dansen tangano. Så småningom blandades den upp med flamencon, som de spanska erövrarna fört med sig till Sydamerika. Även den kubanska dansen milonga bidrog till att ge tangon dess karaktär. Under 1900-talet kom tangon till Europa och framför allt till Frankrike, där den etablerade sig på bordeller och skumma barer. Med tiden, och efter visst förfinande av koreografin och grammofonens genombrott, spred den sig vidare också till de fina salongerna. Tangon blev väldigt populär både i Paris och i London vilket inte gillades av alla – speciellt inte av den katolska kyrkan. De menade att det var en syndens dans och att utövarna utmanade bibeln och dess budskap. Det gick så långt att det skrevs tidningsartiklar om farorna med den syndiga tangon och dess framfart. Men det stoppade inte intresset för dansen.

Vem: Både i Buenos Aires och i Montevideos gränder dansade de afrikanska slavarna under 1800-talet den dans som senare gav oss den europeiska tango vi har idag.

Karaktär: Tango är en eldig dans med mycket känslor. Karakteristiskt för tävlingsdanstangon är snabba och tydligt markerade huvudrörelser – stackato som en dansare skulle säga. Oavsett vilken tangostil man dansar så är musiken alltid av samma karaktär.imagesSök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier