Tony Irving & Alexander

Favorithobbyn

Postad: 27 mars, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Böcker, Fritid, Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , | Kommentera

Vi har nog alla något i livet som vi inte kan få nog av och som vi bara älskar att göra. Vare det sig gäller att grotta ned sig i en tung bok, plocka svamp eller resa. Min stora passion i livet är handelsträdgårdar och byggmarknader. Jag vet inte vad det är som drar så, men när jag ser en handelsträdgård eller byggmarknad kan jag släppa allt och bara ge mig hän. Jag är varken en duktig trädgårdsmästare eller proffsig hemmasnickare, men det är något på dessa platser som ger mig ett otroligt inre lugn. Jag kan gå i timmar mellan bänkrader av penseér, pelargoner och spirande kryddor och riktigt insupa doften av mull, fukt och blomdofter. Som en Ferdinand, ha ha ha!

Samma grej är det med byggmarknader. Jag älskar att gå runt bland enorma hyllor och känna på trälister och känna doften av trä blandat med något metalliskt(vet ej varför den metalliska doften finns där bland träet). På byggmarknader finns också de där trygga stora snickarna i varierande åldrar. De vet allt om trälister, spånskivor och livet. Lugna, trygga och ofta med snus under läppen dyker de upp bland hyllorna med (ofta)buskiga ögonbryn och ruffsigt hår och de är där för att rädda Dig. De plockar vant fram den där speciella listen Du är ute efter, kapar och grejar med stora sågar. De äldre av dessa snickargubbarna påminner ofta om min morfar som gick bort för många år sedan. Min morfar var den där “ursprungsmorfadern”, en sådan morfar som morfäder stöps efter. Han kunde det mesta, allt från att baka, tapetsera till att laga nät. Han stod för trygghet.

Kanske är det därför jag gillar att gå till byggmarknader? För att så många av de äldre farbröderna där påminner mig om en saknad morfar?

Bilden i det här inlägget visar mitt senaste fynd. Det är en växt som med jämna mellanrum dyker upp i små blomsterbutiker och har man tur kan man hitta den hos torghandlaren på Östermalmstorg. När jag köpte mitt första exemplar kallade mannen på torghandeln den för “Skeletträd“. Det exemplar jag köpte förra veckan hos Olas BlommorNybrogatan kallades “Skelettblad“. Det är inte ett “Skelettblad” vad jag vet. Hemma hos mig och Tony heter den “Skelettbusken“, för det är vad den ser ut som.

Ha en fantastisk början på helgen imorgon fredag!

Kram från oss!

Alexander & TonyIMG_2605Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier