Tony Irving & Alexander

A combintation of ballet, yoga and tai chi

Postad: 17 april, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Hälsotipset, Träning | Etiketter: , , | Kommentera

As a dancer I have spent years training my body. After all it’s the tool with which I perfrom my art form.

Balance
Flexibility
Endurance / Stamina
Co-ordination
Control

These factors have been at the centre of the different training programs I have used during the last 30 years.

Today the main system I use is called Floor Barre. Essentially this system is based around the usage of the correct movement of the joints and developing a strength within them. The Floor Barre which I use is a combintation of Ballet, Yoga and Tai chi. It’s an amazing system and if you are looking for an alternative way to train which does not give you that “I’ve been to the gymn” look then this is what you looking for. You will be able to ask your body to do what you need it to do and it will respond.När vilja och beslutsamhet tar över

Postad: 19 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Dans, Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , , | Kommentera

Att inte ha sovit bra gör det svårt att fokusera på saker och en enkel utväg vore att fuska och hoppa över dessa saker. Det är dagar som idag då viljestyrkan och beslutsamheten tar över.

Min morgonpromenad och sedan träning på det är fysiskt tufft när jag är utsövd. Men en sömnig dag som denna skulle det vara så enkelt att bara hoppa över alla fysiska aktiviteter. Men det kan jag inte.

Jag vet inte om det är den gamle dansaren i mig eller vad det är men jag skulle må ännu sämre om jag inte gjorde det jag gör. Så hur jobbigt det än känns tar jag mig iväg på både promenad och gymträning. Vem vet – det kanske ges några minuters powernap under dagen, så jag känner mig fräsch och i form inför kvällens show på Cinderella.Min egen lördag

Postad: 18 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Böcker, Hälsa, Livet, Träning, Vardag | Etiketter: , , , | Kommentera

Tisdag är normalt den dag då jag fokuserar på mig själv. Jag brukar kalla det ”min lördag”. Det är den dagen i veckan då jag kan ta lite extra tid att ägna åt mig själv.

 

Det må låta egoistiskt, men en sak jag lärt mig det senaste året är vikten av att lösgöra tid för att ladda batterierna. Och då menar jag regelbundet, varje vecka. Inte bara vänta på kommande semestrar, då man oftast är för slutkörd för att uppskatta dessa.

 

Den här morgonens promenad gick längs vattnet och genom skogen. Rent fysiskt är det en bra utmaning men det är även tyst och långt från stadens kaos. Senare har jag en PT-lektion bokad på gymmet då Kristian ska hjälpa mig att tona kroppen.

 

Jag har just läst klart en bok som heter ”Träning för män över 40″, av Ove Rytter. Jag har så många frågor kring detta med träning så jag har beslutat mig för att låta en PT hjälpa mig med svaren på dessa. Både teoretiskt och praktiskt.Stinkfri; i mitt badrumsskåp

Postad: 15 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Livet, Vardag | Etiketter: , , | Kommentera

Min viktigaste produkt är min deodorant (inte min hårspray).

Lets face it. Jag promenerar 7 km per dag. Tränar på gymmet 5 gånger i veckan, tränar dans 5 dagar i veckan. Undervisar många. Om jag inte har en bra deodorant märker alla det.

Jag stinker ….

Så nu är det dags för något nytt.

Några av mina vänner har använt en deodorant baserad på rosor som är helt naturlig. Nu är det dags för mig att sätta den på prov. Kommer den att fungera på mig?

Jag svettas som en gris och stinker dubbelt så mycket om jag inte har en bra deodorant.

Låter dig veta efter helgen hur det går. Jag börjar nu ..

Mitt badrumsskåpSök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier