Tony Irving & Alexander

Do it in private!!!

Postad: 11 april, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Irritation, Vardag | Etiketter: , , , | En kommentar

It really annoys me when you walk through town and people spit on the side walk. For some reason it seems as though spitting is on the increase. Yesterday I walked through town and people seemed to be spitting at leisure. One person even spit out their chewing gum directly on the pavement. I know I’m begginning to sound like a grumpy old man ,but it’s disgusting!

Put your gum in the rubbish bin and if you must spit, do it in private.It Stinks!

Postad: 26 februari, 2013 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Hälsotipset, Kemikalier och hormonstörare, Vardag | Etiketter: , , , , , , , | En kommentar

Last week I told you about some of the regular household products that I use and how I am slowly switching to healthier alternatives.
One of the products which I have in every room is an airfreshner. It’s by the toilet. In the kitchen and in the Livingroom.
The reason I use them is quite simple. It’s having a nice fresh smell that makes home feel more comfortable and clean.

Unfortunately I never really thought about how toxic they can be. Nor did I realise how they can aggravate problems like Asthma.
I had a friend come over for a coffee last week and she had an alerigic reaction from my Airfreshners. It irritated her asthma.
After that I decided it was time to find a way to “freshen up” my apartment that would not be dangerous .
I tried looking for airfreshners that where labelled “ Pure” or “Natural” scent.
You know what I mean ,those marketing tags that give the illusion of natural but are actually just loaded with problems. It turns out that most of them contain phthalates (Chemicals which can cause hormonal abnormalities.)

So all my Airfreshners have now gone in the bin.

I found a suggestion for an alternative. Boil a pot of water with a few drops of essential oils or use an essential oil burner. Easy enough!
Another is to make your own Potpourri.
Which is what I decided to do.
Now everything has that Citrus fresh smell and its also fun to make.
Who knows it might turn out to be a new hobby?

The most irritating thing is that I have used airfreshners for years to keep the smell away but the biggest stink turned out to be the airfreshners themselves!

Hemmagjort potpourri i skål

My home made potpourri. Not much to look at but it smells great!Älska floorbarre!

Postad: 24 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Dans, Livet, Vardag | Etiketter: , , , | Kommentera

Min kropp är min vånda ….

 

Igår undervisade jag totalt tio lektioner streetdance, freestyle och latinsk dans. Även om jag är i bra form så tar min kropp stryk av så många danser och lektioner. Idag känner jag mig som om jag blivit påkörd av en lastbil.

 

Då finns bara en sak att göra – floorbarre!

 

För er som inte vet vad floorbarre är kan man säga att det är en dansrehabilitering som innefattar klassisk balett, yoga och tai chi.

 

Jag älskar det! Efter en timme av denna rehabilitiering är min kropp i himlen och jag känner mig SÅ avslappnad och fokuserad. Redo för nya utmaningar …”Dance Around the World med Tony Irving”

Postad: 20 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Dans, Event, Jobb, Livet, Vardag | Etiketter: , , | En kommentar

Jag gillar att pendla mellan ytterligheter. Som att efter avslutat dansjobb på Viking Line bege sig raka vägen till Lidingövägen i Stockholm och GIH, Gymnastik- & Idrottshögskolan.

 

Dans är inte bara fysik. Ibland får jag förfrågan att föreläsa om dansens historia och bakgrund. Ikväll har jag fått äran att prata om pardansens ursprung och utveckling för högskolans elever.

 

Jag känner mig otroligt lyckligt lottad och priviligierad som har den här bredden i mitt liv – att ena dagen köra dansshow på färjan och dagen därpå använda min akademiska utbildning för att lära andra om dans.

 

Vill ni få en liten del av min ”fantasy world” – där alla är kung för en stund – tycker jag att ni ska kliva på Cinderella en onsdag och HAVE FUN!Min egen ”killer drink”

Postad: 19 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Kost, Livet, Recept, Smoothies, Vardag | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Engengjord smootie som jag bär med mig under dagen

 

Skratta inte nu, men jag har en drink som jag gör varje morgon. Och då menar jag varje morgon. Det är en form av smoothie men jag kallar den ”5 om dagen”. Jag gör en liter av drinken och bär den med mig överallt.

 

Tanken är att man väljer ut minst 5 olika frukter och/eller grönsaker och kombinerar dessa med två glas färskpressad apelsinjuice, en kopp yoghurt och honung.

 

Jag har druckit det här varje dag under de senaste två månaderna. Jag bär den med mig överallt och tar ett glas när jag behöver det. En liter tar mig igenom dagen.

 

Jag försöker kombinera de mest underliga smakkombinationerna bara för att få uppleva lite variation.

 

Dagens drink består av:
Äpple
Päron
Persika
Banan + selleri
Tomat
Broccoli
Blandade frysta bär
2 morötter
1 kopp yoghurt
1 kopp juice och 2 matskedar honung
Sedan lägger jag till 2 påsar WNT proteinpulver, triple protein.

 

Och sluta skratta nu – det här är toppen! Jag häller upp ”5 om dagen” i en flaska och tar den med mig vart jag än ska. Mina vänner tycker jag är knäpp, men jag mår prima av min ”killer drink”. Try it!När vilja och beslutsamhet tar över

Postad: 19 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Dans, Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , , | Kommentera

Att inte ha sovit bra gör det svårt att fokusera på saker och en enkel utväg vore att fuska och hoppa över dessa saker. Det är dagar som idag då viljestyrkan och beslutsamheten tar över.

Min morgonpromenad och sedan träning på det är fysiskt tufft när jag är utsövd. Men en sömnig dag som denna skulle det vara så enkelt att bara hoppa över alla fysiska aktiviteter. Men det kan jag inte.

Jag vet inte om det är den gamle dansaren i mig eller vad det är men jag skulle må ännu sämre om jag inte gjorde det jag gör. Så hur jobbigt det än känns tar jag mig iväg på både promenad och gymträning. Vem vet – det kanske ges några minuters powernap under dagen, så jag känner mig fräsch och i form inför kvällens show på Cinderella.En helt vanlig dag

Postad: 17 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Hälsa, Jobb, Livet, Träning, Vardag | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Vad de flesta inte känner till om mig är att även om jag är kreativ och spontan så älskar jag att ha vissa saker på mitt schema som jag vet alltid finns där. Fasta punkter som jag kan utgå från.

 

En av dessa saker är min morgonpromenad.

 

Det spelar ingen roll var i världen jag befinner mig eller vad jag gör. Att börja dagen med en promenad har blivit ett sätt för mig att kickstarta min dag.

 

Det är inte bara den fysiska promenaden jag gillar, även om den såklart har sina hälsofördelar. Det är också den tid jag får för att begrunda och tänka på saker som har hänt liksom tid att gå igenom vad jag ska göra under dagen. Promenaden gör mig fokuserad och ger mig ordning på min dag.

 

Andra plus med promenerandet är att jag upplever saker omkring mig. Från förändringarna i vädret, nu med en annalkande höst, till alla människor omkring mig som rusar runt i vardagens ekorrhjul.

 

Dagens morgonpromenad gick längs med stranden och hamnen. Brisen var uppfriskande och efter sju lagom långa kilometer var det dags att börja jobba.

 

startar morgonen med en promenad

Kickstartar dagen

Idag spelar jag in radioreklam, har ett möte med ett företag angående julshowen i Nyköping, repeterar med min danspartner Cecilia, undervisar på en work shop och förbereder en föreläsning för Stockholm Universitet som jag ska hålla i nu på fredag, om dansens historia.

 

Det vill säga en helt vanlig dag för mig. Hoppas att dina dagar är lika roliga som mina!Let´s get started!

Postad: 12 september, 2012 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Livet, Tankar, Vardag | Etiketter: , , , | Kommentera

Onsdag

Att skapa sitt första inlägg i en ny blogg är inte lätt.
Var börjar jag?
Vad ska jag skriva om så här i början?
Kommer någon att läsa?
Vem bryr sig?

 

För att vara ärlig är jag inte riktigt säker på hur man kommer igång, så det bästa är helt enkelt att bara säga:

”Hej!
Välkommen till min värld så läs och låt er roas!
Resan börjar nu!”Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier