Tony Irving & Alexander

Fantastisk SPA helg på Yasuragi

Postad: 8 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa, Hälsotipset, Hudvård, Livet, Skönhet, Tankar, Tester | Etiketter: , , , , , , | Kommentera

IMG_2371Lördag kväll och nu har vi kommit tillbaka från vårt besök på Yasuragin som ligger utanför Stockholm. Det var helt fantastiskt! Efter att ha anlänt och checkat in bytte vi om till den traditionella badrocken yukata och tofflor och tog oss ned till teppanyakirestaurangen för att äta middag. Vi hade aldrig provat detta tidigare så en ny upplevelse väntade oss. Vi blev placerade runt  ett fyrkantigt bord med en stor stekhäll i mitten. Efter ett par minuter kom tre andra par som skulle bli vårt middagssällskap under kvällen och slog sig ned. Sedan tog servitören upp dryckesbeställningen och kocken  gjorde entré med ett fat med all mat som skulle tillagas under kvällen. Han presenterade det hela och showen kunde starta. Under kvällens lopp serverade han pilgrimsmusslor, guldbrax och annat gott som han grillade på stekhällen. Hela teppanyakimiddagen var ett underbart sätt att umgås och äta middag på och det var ett kul och annorlunda sätt att lära känna nya människor.

Vi sov bra i de nya rummen som Yasuragin har byggt. Badrummet var enormt stort och hade både dusch, japanskt bad och ett badkar som två personer fick plats i. I badrummet fanns samma väldoftande produkter som fanns nere i badavdelningen. Lite lata som vi är tog vi frukost på rummet och den var toppenfräsch och vackert arrangerad.

Under förmiddagen idag hade vi behandlingar inbokade. Klassisk massage och en ansiktsbehandling. Och det mest spännande av allt, en fiskpedikyr! Vi båda har bara sett detta på reklam och läst om det, men det var helt underbart och roligt. Det var lite pirrigt innan man vant sig vid de små fiskarna som formligen attackerade fötterna med sina små munnar och man kunde inte låta bli att skratta av den kittlande känslan. En behandling klart värt att prova för den nyfikne.

Innan hemresan tog vi ett långt japanskt bad med tvagning och varma källor innan vi åt lunch i restaurang Tokyo där vi blev serverade sashimi och sushi. Väl hemma började vi längta tillbaka till Yasuragin och dess vackra rum, trevliga personal och underbara behandlingar. Vi har redan börjat söka en ledig helg i kalendern så vi kan komma tillbaka.

IMG_2388IMG_2391Spahelg på ingång

Postad: 7 februari, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa, Hälsotipset, Kost, Tester, Tillskott | Etiketter: , , , , | Kommentera

Äntligen fredag och vi är båda lediga från jobb och måsten! I eftermiddag skall vi ta oss ut till Yasuragi utanför Stockholm för en myshelg tillsammans. Vi skall vara där ute över natten och imorgon blir det lite behandlingar och japanskt bad med tvagningsritual. Fredagkvällen ägnar vi åt en Teppanyakimiddag och bara ta det lugnt. Yasuragi betyder ju “inre ro och harmoni” så det skall vi koncentrera oss på. Full rapport från Yasuragin kommer. Kanske lite bilder på oss i den traditionella badrocken “yukata“. Något jag alltid undrat när jag sett badrockarna är vad som det står på dem. I samband med bokningen av Yasuragi fick vi av Yasuragins Kersti Olophsdotter som är Projektledare Marknad svaret och tecknen betyder “tur och lycka” och “sann glädje”.

Jag (Alexander) är inne på min andra vecka LCHF och det flyter på bra. Min mage blir helt annorlunda med LCHF kosten och jag är mycket piggare. Senaste omgången med LCHF var 2012 och under tre månader på försommaren gick jag ner 20 kg, vilket var lite för mycket. Det var en trög start, men sedan började kilona rasa och det gick fort. Nu 2014 behöver jag inte gå ned mycket, går jag ned från 77 kg till 70 kg är jag toppennöjd. Det är väl mest de beryktade trivselkilona som skall bort, ni vet de där man samlar på sig innan och under julhelgerna plus nyår. När jag senast gick på LCHF handlade jag en del produkter på hälsokosten, bla Stevia sötningsmedel. Nu i veckan hittade jag Stevia i ICA affären och det var hälten så dyrt, så jag skall prova den burken. Egentligen är jag inte i behov av sötningsmedel till något, men jag tycker att den turkiska yoghurten är lite för sur att äta tidigt på morgonen så den strör jag gärna lite Stevia på.

Nu önskar vi Er alla en trevlig helg!

Kram från oss båda!IMG_2323Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier