Tony Irving & Alexander

Hemma igen!

Postad: 14 augusti, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt | Etiketter: , , , | Kommentera

I går kväll kom vi hem igen från Kroatien. Även fast det var lite tråkigt väder när vi landade(regn) så är det ju alltid skönt att komma hem.  Hotellet vi bodde på (Falkensteiner Adriana) var vi ju lite skeptiska till när vi kom ned då vi tyckte att det låg lite avsides och att medelåldern var lite hög. Efter ett par tre dagar hade vi ändrat åsikt totalt. Vi träffade på par i vår egen ålder och vid första taxituren in till staden Zadar upptäckte vi att det var inte så avsides. När vi nu summerar vår första Kroatiensemester tillsammans så ger vi den full poäng!

Hotellet, maten och miljön, ja allt vi önskade oss av en mysig semester fanns där så vi rekommenderar verkligen alla att pröva Kroatien och speciellt Zadar!

Väl hemma möttes vi av den nya mattan som mattkillen lagt i vår trapp mellan över- och undervåning. Blev toppenbra! Vår hund Rex har ju varit lite skraj för att gå i trappen, då den varit ganska hal så nu hoppas vi att han kommer att klara det hela galant med mattan på plats.

Hotell i Kroatien.

Falkensteiner Adriana hotell i Zadar.

 På plats i solsängen

Postad: 11 augusti, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Hälsa | Etiketter: , , , | 2 kommentarer

Nu har vi kommit på plats i Zadar i Kroatien och varit här i fyra nätter. Hotellet var kanske inte var vi väntade oss, men det är ok. Det ligger långt från stan och lite isolerat och övriga par är till övervägande delen äldre, heterosexuella par som vankar omkring i solhatt och tittar lite snett på bögarna som kom in och störde deras ordning och bild av den perfekta myssemestern.

Men, det var skönt att åka iväg igen från huset och renoveringen som nu börjar komma in i sin slutfas. Snickarna håller på att slutföra de sista grejerna såsom lister, elarbeten och målarna är på plats och målar köket. Trots att det gått relativt fort med renoveringen sedan vi flyttade in så börjar det gå oss på nerverna med alla byggsaker, damm och oljud så vi längtar nu efter att det skall bli klart.

Här i Zadar skall vi slappa så mycket vi kan, ta en båttur och försöka hitta några bra restauranger. Senaste två kvällarna har vi ätit på hotellet, men det kan vi inte göra varje kväll då det blir tråkigt.

Nu är det dags för frukost! Ha en skön dag allihop!

/Tony & Alexander Värme,vila och lugn & ro

Postad: 5 augusti, 2014 Av: Tony Irving & Alexander Kategori: Allmänt, Fritid, Jobb, Livet | Etiketter: , , , , , | 2 kommentarer

Puh! Vilket värmeslag man drabbas av just nu! Det känns lite galet att det i Sverige kan bli så varmt att man nästan inte orkar göra något på dagarna. Tycker lite synd om våra duktiga snickarkillar som sliter i hettan med allt som är kvar att göra. Just nu håller de på med vår framsida som skall bli två mindre uteplatser. Ena platsen skall jag (Alexander) försöka sno åt mig i vinter så att jag kan parkera vespan och cykeln där. Problemet vi har med vårt nya boende är att vi har endast ett lite litet förråd samt en carport, så jag saknar att ha en säker och bra plats för vespan under vintern. Men det löser sig nog bra med en att täcka över vespan med en pressening  under vintern.

Imorgon onsdag skall vi ta en veckotrip till Kroatien och Zadar. Det skall bli så skönt att få komma bort lite, även fast det är toppenväder i Sverige så blir det så att man har hela tiden något att fixa i huset så man blir ju aldrig riktigt ledig.

När vi kommer hem från Kroatien så drar Tonys arbete igång igen och jag (Alexander) skall studera på universitetet ett år så det blir ingen rast och ro för oss under det kommande året. Men det känns så underbart bra att få komma igång med något nytt och fräscht för mig(Alexander) efter alla år och slit inom hotellbranchen. Det kommer också att bli annorlunda att inte arbeta natt för mig.

Rex(hunden) växer så det knakar och håller igång både mig och Tony dagarna igenom. Så liten hund och så mycket energi. Tony och jag skämtar om att det känns som att vi fått ett barn i huset, ha ha ha!

Hoppas att ni alla njuter av sommaren och att ni som börjat arbeta igen känner er laddade för en kommande höst. Som tur är har vi många långa sköna augustikvällar kvar, så passa på att njuta!

Kram från oss!

Tony & Alexander

Kroatien. Bild från Sembos katalog. Bild tillhör Sembo.

Kroatien. Bild från Sembos katalog. Bild tillhör Sembo.

 

 Sök i bloggen

Följ Tony och Alex på Instagram

Följ oss på Instagram

I appen – bara sök efter: tonyochalex

Om bloggen


Namn: Tony Irving och Alexander Skiöldsparr.
Ålder: Tony är 48 år och Alexander är 43 år.
Bor: Vi har båda bott på olika platser runt hela världen och har nu landat i ett gemensamt boende i Alexanders hemtrakter i Norrtälje.
Sysselsättning: Tony arbetar som artist/entertainer, dansare/ koreograf. Han är också utbildad kock och har studerat fritidsledarskap och psykologi. Han är ständigt aktuell i media, Let´s Dance och ett radioprogram i P4. Alexander arbetar i hotellbranschen som nattchef på Hotel Stureplan, tidigare på Grand hotel. Han har även hunnit med en Butler-utbildning i London och att utbilda sig till säkerhetsvakt i Boden.
Om bloggen: Vi förlovade oss den 5 juli 2013 i Stockholm. Tillsammans bloggar vi om våra liv och de upplevelser vi får erfara när vi försöker komma in i det gifta Svensson-livet.
För mer info: www.tonyirving.se.

Kategorier