Annons
Annons

Tre goda äggrätter till påskbordet

Kureras bloggare Mia Hagenmalm är uppskattad för sina goda och nyttiga recept. Inför påsken har hon komponerat tre härliga äggrätter som passar perfekt på buffébordet.

Redaktionen

30 mars, 2018
Tre goda äggrätter till påskbordet
Dela inlägget

Kureras bloggare Mia Hagenmalm är uppskattad för sina goda och nyttiga recept. Inför påsken har hon komponerat tre härliga äggrätter som passar perfekt på buffébordet.

Ingredienser

Äggröra med Västerbottenost och tryffel på sked
4-5 portioner
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1/2 dl riven västerbottenost
några droppar tryffelolja
örtsalt och svartpeppar
4-5 räkor eller rom och klippt gräslök till dekoration

Äggmuffins med pesto
Fyra stycken
Muffins
4 ägg
1/2 dl grädde
2 msk keso naturell
1 dl riven ost
2 tsk fiberhusk
Örtsalt och svartpeppar
Olja till fyra formar

Pesto
1 näve spenat
3 msk olivolja
3 msk riven parmesan

Ägg i avokado
Två stycken
1 avokado
2 ägg
Flingsalt, svartpeppar och chiliflakes

Gör så här

Äggröra med Västerbottenost och tryffel på sked
Blanda samman ägg och grädde i en skål. Krydda med salt och peppar. Smält smör i en kastrull. Häll ner äggblandningen i det smälta smöret. Rör om hela tiden i cirka 2-3 minuter. Ta av kastrullen från plattan då och då så det inte bränner fast och blir stekt omelett. Tillsätt osten och fortsätt röra tills äggröran stillnat. Tillsätt tryffel och rör om ordentligt. Portionera upp äggröran på matskedar. Dekorera med räkor eller rom.

Äggmuffins med pesto
Sätt ugnen på 200 grader Blanda samman alla ingredienser till äggmuffinsen i en skål. Fördela äggblandningen i de smorda formarna. Mixa ingredienserna till peston. Häll ner peston i äggblandningen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Ägg i avokado
Dela avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur någon matsked av avokadoköttet. Skär bort en liten bit av skalet på baksidan så frukten står stadigt. Lägg avokadon i en ugnsfast form. Krydda med örtsalt. Knäck äggen och häll eventuellt bort lite av vitan så att ägget får plats i avokadon. Salta och dra en sväng med svartpeppar över äggen. Grädda i mitten av ugnen ca tolv minuter eller tills ägget stannat lite. ( äggulan kan gärna vara lös). Servera med chiliflakes.

Av redaktionen

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns mängder. Här är ett axplock:
Klassisk skagenröra vego style
LCHF-recept: Goda omelettmuffins till frukost eller mellanmål
Shakshuka med smak av Mellanöstern
Raw pesto i två sköna varianter

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons