Tusen nålar

Identifiera sig med sin sjukdom

4 maj, 2013 | Kommentera (0)

När man är sjuk, lider av en kronisk sjukdom eller åkt på en svår skada är det lätt att identifiera sig med sin sjukdom. Man tycker gärna synd om sig själv, likaså gör din omgivning som ger dig bekräftelse på det och det bir lätt att identifiera sig med en ”problomatisk” kropp och gör kroppens brister, sjukdomar eller svagheter till sin identitiet.

Identiteten i detta fall är vårt ego, ett ego som tar över och trivs i tillvaron när vi omedvetet klamrar oss fast vid vår sjukdom, när vi inte riktigt mår som vi ska, när vi inte är lika starka mentalt eller fysiskt.

Det jag vill komma fram till är:

När man är i stadiet då man tänker eller talar om sig själv som ”någon som lider” av det ena eller den andra kroniska sjukdomen eller svagheten. När egot finner sin roll i detta och hittar sin identitet vill den gärna inte släppa taget.  Det är inte sällan egot i sitt sökande efter starkare identitet kan skapa sjukdom i syfte att stärka sig självt genom den

Postad: 4 maj, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: akupunktur, hälsa, sjukdom | Etiketter: , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)