Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Tusen nålar

Berättelsen om munkarna Tanzan & Ekido

11 maj, 2013 | Kommentera (0)

Att bära på det förflutna

Berättelsen om två munkar Tanzan och Ekido, som promonerade på en landsväg som hade blivit mycket lerig av allt regn. I närheten av en by träffade de på en ung kvinna som försökte ta sig över vägen, men lervällingen var så djup att den skulle förstört hennes vackra sidenkimonon hon hade på sig. Tanzan tog henne genast i sin famn och bar över henne till andra sidan. Munkarna gick vidare under tystnad. Fem timmare senare när de närmade sig templet där de skulle övernatta kunde Ekido inte lägga band på sig längre. ”Varför bar du den flickan över vägen?” frågade han. ”Vi munkar får ju inte göra sådana saker.”

”Jag satte ner flickan för flera timmar sedan”, sa Tanzan. ”Bär du fortfarande på henne?”

Att leva som Ekido, oförmögen och ovillig att släppa taget om händelser och ständigt samla på sig ett större bagage av skräp, något människan är duktig på. Genom våra minnen lär vi oss saker och kan förbättra våra misstag. Dina minnen är laddade med en upplevelse av dig själv och din historia bestämmer vem du anser du är

Postad: 11 maj, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)