Tusen nålar

60 Minutes om Lycko piller

4 juli, 2013 | Kommentera (1)

Det välkända programmet 60 Minutes gjorde en uppföljning av Harvard professorns Irwin Kursch placeboprogram.

Så häng med Nu!

Sockerpiller VS “Lycko piller”

17 miljoner amerikaner tar antidepressiva mediciner och medicinbolagen tjänar motsvarande 11,3 miljarder varje år på deras “Lycko piller”. Harvard har ett stort forskningsprogram om hur placebo fungerar dvs sockerpiller. Här är en sammanfattning som väckt stort gehör i många länder.

Kursch data från studierna visar att det inte är kemikalierna i medicinerna som ger effekt av ditt allmäntillstånd vid intag av “lycko piller”, utan din tro på att du kommer bi bättre, han får även support från flertalet tunga namn. Vid studier som innehöll sockerpiller, lyckopiller och helt andra mediciner visade på en minimal skillnad på resultaten från hans studier, ska påpekas att vilket “piller” patienterna än fick gav de alla positiva resultat. Likaså visade studier i England på samma sak, nu har deras Drug & food administration satt ner foten och “lycko piller” skrivs enbart ut till de som lider av svår depression i ett tidigt stadie.

England satsar däremot stora summor pengar på utbilda samtalsterapeuter och sätta de deprimerade människorna i träning.

Kursch har även gjort stora forskningsstudier på operationer vid atros i knäet. Här kom Harvard Universitet fram till att de som trodde de blev opererade fast de inte blev det hade bättre resultat än de som blev opererade. Tanken på operation healade mer än själva operationen.

60 Minutes försökte också få tag i flertalet läkemedelsbolag men samtliga vägrade ställa upp i programmet. Undrar av vilken anledning?

För se själva programmet, se nedan:

OBS! Ingen som läser detta ska sluta ta sina “lycko piller” utan rådfråga sin läkare.

 

 

 

Postad: 4 juli, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: Okategoriserade, sockerpiller | Etiketter: , , , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

60 Minutes om Lycko piller

  1. rfjppni@gmail.com skrev den

    Wow, what a quality it is Since mostly YouTube video clips have not fastidious feature,whatever this is really a good quality movie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)