Tusen nålar

Alkoholfritt kan ge samma verkan som alkohol

19 augusti, 2013 | Kommentera (0)
Eftersom jag själv enbart dricker alkoholfritt anser jag den senaste forskningsstudien angående – hur påverkar alkoholfritt oss – är intressant. Anser många gånger att jag upplever känslan av berusning när man enbart dricker alkoholfritt. Det är mycket som påverkar, omgivning, människors oftast glada tillstånd, m.m. Skillnaden är kanske att jag oftast går hem lite tidigare, aldrig är bakis, sparar pengar då alkoholfritt är 50% billigare. Har du inte testat det någon gång, tycker jag det kan vara värt ett försök.
Än en gång bevisar placeboeffekten att den styr oss mer än vad vi många gånger kan ana.
Vad är det då som händer?
Forskare har nu konstaterat att även bara smaken av öl eller sprit kan orsaka samma aktivitet i hjärnan som alkohol och andra droger kan.
Det skulle i så fall innebära att även alkoholfri öl kan ge en berusande känsla om smaken likna smaken av starköl.
– Vi tror att detta är det första experimentet på människor som visar att smaken av en alkoholhaltig dryck i sig, utan den kemiska effekten av alkoholen, kan utlösa dopaminaktivitet i hjärnans belöningscenter, säger studiens huvudförfattare David Kareken, vid universitetet i Indiana.
Forskarna gav en grupp män bara en liten mängd öl, som inte inte var tillräckligt för att uppnå berusningseffekt av alkoholen samt vatten eller sportdryck som jämförelse. Med hjälp av en 3D-scanner kunde forskarna se en högre dopaminaktivitet efter att männen smakat på ölen. De som hade problem med alkoholism i familjen hade en högre aktivitet i belöningscentret än de andra.

 

 

Postad: 19 augusti, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: hälsa | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)