Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Tusen nålar

“desto mer jag har, desto mer är jag”

5 september, 2013 | Kommentera (0)

desto mer jag har, desto mer är jag“. Hur många gånger har den tanken eller känslan påverkat dig i dina val, beslut, köp eller ditt välmående?

Att “äga” något vad betyder det, vad innebär det att göra något till mitt? Vi har alla behov & det finns en grundkärna i material och saker vi behöver för kunna klara sig, må bra. Men det jag ska komma fram till i texten är tankeformen kring ägandet.

När den vita mannen kom till Amerika, handlade det mycket om att äga mark, de köpte mark från indianerna som i sin tur inte förstod vad dem skrev på. I deras värld kunde man inte äga naturen, men indianerna tillhörde naturen & var ett med den.

Ett annat exempel är människor som ligger på dödsbädden när allt det yttre faller bort och inser att inga saker de haft har något att göra med vem dem egentligen är. I dödens närhet avslöjas ägandet som meningslöst. Det som de sökt efter hela livet finns inom dem men blev satt åt sidan pga deras identifikation med saker.

I öst och väst är en del av det andliga utövandet att avsäga sig från ägodelar. Men att göra det befriar oss inte automatiskt från egot, utan det kommer söka ny näring, söka efter en ny identitet: en vanlig aspekt jag ofta möter på i de sammanhangen är “jag har bortsett från alla materiella ting och är mer andlig och upplyst än alla andra”. Finns de människor som har avsagt sig alla ägodelar men har ett större ego än miljonärer.

När du tar bort en identifikation söker egot efter en ny. Att själv ha rätt och andra fel är en av egots bästa vänner, eller att finna fel hos andra. Även en av de främsta formerna av omedvetenhet. Om vi sammanfattar detta – innehållet i egot kan förändras men den mentala struktur som håller det vid liv gör det inte -.

Egot har för vana att likställa ägandet, desto mer jag har, desto mer är jag. Egot lever på jämförelse. Andras sätt att se på oss färgar hur vi ser på oss själva.

Slutklämmen:

Hur släpper man då taget om saker….låt bli att ens försöka. Det är nästintill omöjligt. Det faller bort av sig själv när du inte längre strävar efter att finna dig själv i dem. Ibland vet vi ens om att vi är fästa vid något från vi förlorar det eller löper risk att förlora det. Blir du upprörd, arg, orolig har du en bindning till det.

Början till en förändring av din medvetenhet är när: – du vet om att du har en medvetenhet som är medveten om att det finns en bindning-.

Hakuna Matata.

 

 

 

 

 

Postad: 5 september, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: dömande, hälsa | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)