Tusen nålar

Baksmällan!

Postad: 24 november, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: astma, Eko, ekologisk, hälsa, huvudvärk, sjukdom | Etiketter: , , , , , , | Kommentera

Nu har det offentliggjorts ytterligare en “giftskandal”, där EU:s regelverk än en gång visar på både dålig karaktär och på något sätt en okunskap om vad gäller både miljö, mat & dryck. När ska lagarna stramas till för vad den enskilda individen ska få veta vad det är vi stoppar i oss. Visst handlar det mycket om att vi som individer måste sätta oss in i det själva, samtidigt blir det svårt när innehållsförteckningen kan leva sitt egna liv utan särskilda kriterier.  Min känsla går mer och mer över till att direktiven uppifrån vill att individen ska mista kontrollen över vad människan ska få ta del av. En avhumaninsering är vad jag kallar det.

Själv dricker jag inte alkohol av flera olika anledningar, trots dagens inlägg handlar just om det. Men det är inte alkoholen i sig som är det stora segmentet i detta, utan detta gäller så mycket mer som vi får i oss som vi går ovetandes om.

“Fyra av Systembolagets tio mest säljande boxviner innehåller rester av bekämpningsmedel (pesticider), avslöjar TV4:s Kalla fakta.

EU:s regler ger vintillverkarna rätt att använda ett 60-tal tillsatser och smakämnen i vin utan att informera konsumenterna om saken. Enligt Kalla fakta kan var tredje dold tillsats eller ämne orsaka allergi- eller överkänslighetsreaktioner.

Gränsvärden för bekämpningsmedel i vin finns inte. Men jämfört med godkänd dos i dricksvatten låg vinvärdet som mest 55 gånger högre.

— Då hade det fått beteckningen otjänligt, säger forskningsledare Jenny Kreuger på SLU till Kalla fakta.”

Pesticider & andra bekämpningsmedel kan ge symptom som andningsbesvär, snuva, nysningar, huvudvärk, illamående och magbesvär. Så frågan är om det är alkoholen eller alla bekämpningsmedel man får i sig som ger dig baksmälla?

Så än en gång, om du kan, välj EKOLOGISKT, både när det gäller mat & dryck. Inte bara för din egen skull utan även för de människor som jobbar ute på fälten som blir drabbade av detta varje dag. Finns en anledning varför människor som jobbar på icke ekologiska farmar av ex: kakao, vindruvor & bananplantage som är bland vår värst besprutade mat, drabbas mer ofta av cancer, infantilitet och andra tråkiga missöden.

Källor:

Livsmedelsverket
Kalla FaktaAlkoholfritt kan ge samma verkan som alkohol

Postad: 19 augusti, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: hälsa | Etiketter: , , , , | Kommentera
Eftersom jag själv enbart dricker alkoholfritt anser jag den senaste forskningsstudien angående – hur påverkar alkoholfritt oss – är intressant. Anser många gånger att jag upplever känslan av berusning när man enbart dricker alkoholfritt. Det är mycket som påverkar, omgivning, människors oftast glada tillstånd, m.m. Skillnaden är kanske att jag oftast går hem lite tidigare, aldrig är bakis, sparar pengar då alkoholfritt är 50% billigare. Har du inte testat det någon gång, tycker jag det kan vara värt ett försök.
Än en gång bevisar placeboeffekten att den styr oss mer än vad vi många gånger kan ana.
Vad är det då som händer?
Forskare har nu konstaterat att även bara smaken av öl eller sprit kan orsaka samma aktivitet i hjärnan som alkohol och andra droger kan.
Det skulle i så fall innebära att även alkoholfri öl kan ge en berusande känsla om smaken likna smaken av starköl.
– Vi tror att detta är det första experimentet på människor som visar att smaken av en alkoholhaltig dryck i sig, utan den kemiska effekten av alkoholen, kan utlösa dopaminaktivitet i hjärnans belöningscenter, säger studiens huvudförfattare David Kareken, vid universitetet i Indiana.
Forskarna gav en grupp män bara en liten mängd öl, som inte inte var tillräckligt för att uppnå berusningseffekt av alkoholen samt vatten eller sportdryck som jämförelse. Med hjälp av en 3D-scanner kunde forskarna se en högre dopaminaktivitet efter att männen smakat på ölen. De som hade problem med alkoholism i familjen hade en högre aktivitet i belöningscentret än de andra.

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.