Tusen nålar

WWOOFA nya svenska innetrenden

Postad: 23 juli, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: Eko, ekologisk, hälsa, kost, nyttigheter, wwoofa | Etiketter: , , , , , , , , | En kommentar

Wwoofa (World Wide Opportunities on Organic Farms) är att jobba som volontär på en ekologisk gård i utbyte mot mat och husrum. Man arbetar mellan fem och sex timmar varje dag. Beroende på vilken gård man jobbar på är sysslorna allt från att mjölka getter, mata grisar, städa eller göra andra behövliga gårdssysslor.

I Sverige har volontärarbete på ekologiska gårdar vuxit lavinartat de senaste åren. För knappt ett decennium sen fanns ett tiotal WWOOF-gårdar i landet. I dag tar 161 ekologiska gårdar emot besökare från hela världen. Ungefär en tredjedel av volontärerna är svenskar.

Min gissningen är att vårt växande intresse för ekologiska varor har ökat. Även känslan att komma ut på landet och få jobba nära djur & natur. Det blir en spännande resa där du byter din tjänst mot husrum & mat. En win win situation.

WWOOF finns i 99 länder världen över. Genom att gå in på respektive lands hemsida och betala en avgift kan den blivande volontären ta del av kontaktuppgifter till gårdarna.

Gården ska erbjuda volontären mat och husrum, att ge lön eller ta betalt är inte tillåtet. Volontärerna i sin tur är ett kul komplement, som inte ska ersätta arbetskraft.

För att bli WWOOF-gård krävs ett ekologiskt förhållningssätt och att jorden brukas ekologiskt.

Gå in på http://www.wwoof.se/se/info/ för ta reda på mer.Trust is a must

Postad: 26 mars, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: flytt, klinik, Stockholm, trust is a must | Etiketter: , , , , | Kommentera

Tänkte delge Er hur jag fick min lägenhet i Stockholm. Tror inte på tur eller otur … eller.

Jag hade haft ett eventtält ute till försäljning ett tag på blocket, folk har ring & mailet men antingen har jag inte nöjt mig med priset eller så har skon klämt någon annanstans.

Min telefon ringer och en trevlig man på andra sidan frågar om jag har kvar tältet, jag säger att det finns kvar. Efter han ställt några frågor om det befintliga skicket så ger han mig ett pris & jag säger “it´s a deal”.

Vi fortsätter prata och han undrar om jag kan leverar det till Stockholm där han bor. Jag säger att jag förhoppningsvis snart ska flytta upp och kan leverera tältet då eller om jag skickar upp det. Efter en stund frågar han “har du fått boende i Stockholm då?”. Jag svarar nej & säger att jag inte börjat söka ännu, ska saker ske så löser det sig (lite väl kaxigt kanske). Han säger  jag ska hyra ut en fyra i Älvsjö fr.o.m 1 april så om du är intresserad så får du gärna komma upp och ta en titt.

Är detta på riktigt? lite för bra för vara sant forcerar genom skallen, men tänker att han känns som en kille att lita på (trust is a must) & säger att jag tar med tältet och kommer upp på tisdag (föra tisdagen, pratades vid på fredagen). Kommer fram till Älvsjö, supertrevlig familj, fin lägenhet & timmen efter så har jag en lägenhet. Timmen efter det blir min lägenhet i Helsingborg såld. Känns skönt & bra tajming är väldigt uppskattat.

Så nu håller hemmet, klinik & lager på att packas ihop för en kommande  flytt,  Stockholmsbo blir man om exakt en vecka. Känns inspirerande & alldeles lagom till våren.

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.