Tusen nålar

År 2013 går mot sitt slut

Postad: 30 december, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: förändringarnas år, hälsa, hälsoinriktat samhälle | Etiketter: , , , | Kommentera

Året 2013 lider mot sitt slut..det är nu många sammanfattar det gångna året och lägger upp nya mål inför ett nytt spännande år. Vi ska komma ihåg att 2013 är ett år av förändringar, därför många kallar det “förändringarnas år”.

Jag kan själv känna att det är ett skifte på gång, ett positivt sådant, det har varit i gungning ett tag. Flera vänner i mina bekantskapskretsar upplever samma sak. En känsla av ett mer hälsoinriktat samhälle, både i form av träning, kost, hälsoprodukter, “ta hand om sig själv dagar”. Sammanfattningen är ett mer medvetet samhälle och den positiva auran sprider sig.

Den dynamiken av energier tar jag med dig in till nästa år & tror det kommer fortsätta i en än mer positiv anda..

 “desto mer jag har, desto mer är jag”

Postad: 5 september, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: dömande, hälsa | Etiketter: , , | Kommentera

desto mer jag har, desto mer är jag“. Hur många gånger har den tanken eller känslan påverkat dig i dina val, beslut, köp eller ditt välmående?

Att “äga” något vad betyder det, vad innebär det att göra något till mitt? Vi har alla behov & det finns en grundkärna i material och saker vi behöver för kunna klara sig, må bra. Men det jag ska komma fram till i texten är tankeformen kring ägandet.

När den vita mannen kom till Amerika, handlade det mycket om att äga mark, de köpte mark från indianerna som i sin tur inte förstod vad dem skrev på. I deras värld kunde man inte äga naturen, men indianerna tillhörde naturen & var ett med den.

Ett annat exempel är människor som ligger på dödsbädden när allt det yttre faller bort och inser att inga saker de haft har något att göra med vem dem egentligen är. I dödens närhet avslöjas ägandet som meningslöst. Det som de sökt efter hela livet finns inom dem men blev satt åt sidan pga deras identifikation med saker.

I öst och väst är en del av det andliga utövandet att avsäga sig från ägodelar. Men att göra det befriar oss inte automatiskt från egot, utan det kommer söka ny näring, söka efter en ny identitet: en vanlig aspekt jag ofta möter på i de sammanhangen är “jag har bortsett från alla materiella ting och är mer andlig och upplyst än alla andra”. Finns de människor som har avsagt sig alla ägodelar men har ett större ego än miljonärer.

När du tar bort en identifikation söker egot efter en ny. Att själv ha rätt och andra fel är en av egots bästa vänner, eller att finna fel hos andra. Även en av de främsta formerna av omedvetenhet. Om vi sammanfattar detta – innehållet i egot kan förändras men den mentala struktur som håller det vid liv gör det inte -.

Egot har för vana att likställa ägandet, desto mer jag har, desto mer är jag. Egot lever på jämförelse. Andras sätt att se på oss färgar hur vi ser på oss själva.

Slutklämmen:

Hur släpper man då taget om saker….låt bli att ens försöka. Det är nästintill omöjligt. Det faller bort av sig själv när du inte längre strävar efter att finna dig själv i dem. Ibland vet vi ens om att vi är fästa vid något från vi förlorar det eller löper risk att förlora det. Blir du upprörd, arg, orolig har du en bindning till det.

Början till en förändring av din medvetenhet är när: – du vet om att du har en medvetenhet som är medveten om att det finns en bindning-.

Hakuna Matata.

 

 

 

 

 60 Minutes om Lycko piller

Postad: 4 juli, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: Okategoriserade, sockerpiller | Etiketter: , , , , | En kommentar

Det välkända programmet 60 Minutes gjorde en uppföljning av Harvard professorns Irwin Kursch placeboprogram.

Så häng med Nu!

Sockerpiller VS “Lycko piller”

17 miljoner amerikaner tar antidepressiva mediciner och medicinbolagen tjänar motsvarande 11,3 miljarder varje år på deras “Lycko piller”. Harvard har ett stort forskningsprogram om hur placebo fungerar dvs sockerpiller. Här är en sammanfattning som väckt stort gehör i många länder.

Kursch data från studierna visar att det inte är kemikalierna i medicinerna som ger effekt av ditt allmäntillstånd vid intag av “lycko piller”, utan din tro på att du kommer bi bättre, han får även support från flertalet tunga namn. Vid studier som innehöll sockerpiller, lyckopiller och helt andra mediciner visade på en minimal skillnad på resultaten från hans studier, ska påpekas att vilket “piller” patienterna än fick gav de alla positiva resultat. Likaså visade studier i England på samma sak, nu har deras Drug & food administration satt ner foten och “lycko piller” skrivs enbart ut till de som lider av svår depression i ett tidigt stadie.

England satsar däremot stora summor pengar på utbilda samtalsterapeuter och sätta de deprimerade människorna i träning.

Kursch har även gjort stora forskningsstudier på operationer vid atros i knäet. Här kom Harvard Universitet fram till att de som trodde de blev opererade fast de inte blev det hade bättre resultat än de som blev opererade. Tanken på operation healade mer än själva operationen.

60 Minutes försökte också få tag i flertalet läkemedelsbolag men samtliga vägrade ställa upp i programmet. Undrar av vilken anledning?

För se själva programmet, se nedan:

OBS! Ingen som läser detta ska sluta ta sina “lycko piller” utan rådfråga sin läkare.

 

 

 Bryta mönstret

Postad: 2 juli, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: akupunktur, hälsa | Etiketter: , , , , | Kommentera

En klok filosof sade en gång

“i visa fall kan du behöva skydda dig själv eller någon annan från att bli skadad av andra, men akta dig för att göra det till din uppgift att “utplåna ondskan”, eftersom det är då troligt att du kommer att förvandlas till precis det du bekämpar. Omedvetet, det vill säga dysfunktionellt och egoinriktat beteende, kan aldrig besegras genom angrepp. Även om du besegrar din motståndare kommer omedvetenheten bara att flytta över till dig, eller också dyker motståndaren upp i ny förklädnad. Allt som du kämpar emot förstärker du, och det du ger motstånd mot lever kvar.”

Idag talas det ofta om “kampen mot” det ena eller det andra. Några kamper vi utkämpar idag är kampen mot droger, brottslighet, terrorism, cancer, fattigdom och så vidare.  Trots att kampen mot droger och kriminalitet har det skett en ökning av både kriminalitet och drogrelaterade brott under de senaste 25-30 åren. I USA har fångar i de amerikanska fängelserna ökat från 300 000 stycken år 1980, till 2,1 miljoner år 2004 och 2011 till 2,3 miljoner.

Kampen mot sjukdomar har bland annat gett oss antibiotika, till en början var den mycket effektiv och tycktes göra det möjligt för oss att vinna kampen mot infektionssjukdomar. Nu är många experter överens om att den utbredda och urskillningslösa användningen av antibiotika har skapat en tidsinställd bomb och att anitbiotika-resistenta bakteriestammar, så kallade superbakterier, kan leda till att samma sjukdomar kommer tillbaka. Enligt journal of the American Medicial Association är det så att i USA är medicinsk behandling den tredje vanligaste dödsorsaken efter hjärtsjukdomar och cancer.  De skriver också att akupunktur och homopati är två behandlingsalternativ som angriper sjukdomen som en fiende och som därför inte skapar nya sjukdomar.

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.