Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Tusen nålar

Alkoholfritt kan ge samma verkan som alkohol

Postad: 19 augusti, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: hälsa | Etiketter: , , , , | Kommentera
Eftersom jag själv enbart dricker alkoholfritt anser jag den senaste forskningsstudien angående – hur påverkar alkoholfritt oss – är intressant. Anser många gånger att jag upplever känslan av berusning när man enbart dricker alkoholfritt. Det är mycket som påverkar, omgivning, människors oftast glada tillstånd, m.m. Skillnaden är kanske att jag oftast går hem lite tidigare, aldrig är bakis, sparar pengar då alkoholfritt är 50% billigare. Har du inte testat det någon gång, tycker jag det kan vara värt ett försök.
Än en gång bevisar placeboeffekten att den styr oss mer än vad vi många gånger kan ana.
Vad är det då som händer?
Forskare har nu konstaterat att även bara smaken av öl eller sprit kan orsaka samma aktivitet i hjärnan som alkohol och andra droger kan.
Det skulle i så fall innebära att även alkoholfri öl kan ge en berusande känsla om smaken likna smaken av starköl.
– Vi tror att detta är det första experimentet på människor som visar att smaken av en alkoholhaltig dryck i sig, utan den kemiska effekten av alkoholen, kan utlösa dopaminaktivitet i hjärnans belöningscenter, säger studiens huvudförfattare David Kareken, vid universitetet i Indiana.
Forskarna gav en grupp män bara en liten mängd öl, som inte inte var tillräckligt för att uppnå berusningseffekt av alkoholen samt vatten eller sportdryck som jämförelse. Med hjälp av en 3D-scanner kunde forskarna se en högre dopaminaktivitet efter att männen smakat på ölen. De som hade problem med alkoholism i familjen hade en högre aktivitet i belöningscentret än de andra.

 

 60 Minutes om Lycko piller

Postad: 4 juli, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: Okategoriserade, sockerpiller | Etiketter: , , , , | En kommentar

Det välkända programmet 60 Minutes gjorde en uppföljning av Harvard professorns Irwin Kursch placeboprogram.

Så häng med Nu!

Sockerpiller VS “Lycko piller”

17 miljoner amerikaner tar antidepressiva mediciner och medicinbolagen tjänar motsvarande 11,3 miljarder varje år på deras “Lycko piller”. Harvard har ett stort forskningsprogram om hur placebo fungerar dvs sockerpiller. Här är en sammanfattning som väckt stort gehör i många länder.

Kursch data från studierna visar att det inte är kemikalierna i medicinerna som ger effekt av ditt allmäntillstånd vid intag av “lycko piller”, utan din tro på att du kommer bi bättre, han får även support från flertalet tunga namn. Vid studier som innehöll sockerpiller, lyckopiller och helt andra mediciner visade på en minimal skillnad på resultaten från hans studier, ska påpekas att vilket “piller” patienterna än fick gav de alla positiva resultat. Likaså visade studier i England på samma sak, nu har deras Drug & food administration satt ner foten och “lycko piller” skrivs enbart ut till de som lider av svår depression i ett tidigt stadie.

England satsar däremot stora summor pengar på utbilda samtalsterapeuter och sätta de deprimerade människorna i träning.

Kursch har även gjort stora forskningsstudier på operationer vid atros i knäet. Här kom Harvard Universitet fram till att de som trodde de blev opererade fast de inte blev det hade bättre resultat än de som blev opererade. Tanken på operation healade mer än själva operationen.

60 Minutes försökte också få tag i flertalet läkemedelsbolag men samtliga vägrade ställa upp i programmet. Undrar av vilken anledning?

För se själva programmet, se nedan:

OBS! Ingen som läser detta ska sluta ta sina “lycko piller” utan rådfråga sin läkare.

 

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Tobias Schön.
Ålder: 29 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Mamma och Leif, pappa och Tina, storebror Ted, lillasyster Amanda och de två extrabrosorna Johannes och Jesper.
Sysselsättning: Akupunktör och entreprenör inom hälsa.
Om mig: Från Skåne, Helsingborg. Flyttat vidare till huvudstaden för att pröva lyckan där. Hälsoentreprenör som gillar nya utmaningar. Har bland annat tagit fram och utvecklat massageredskapet Happy trigger.
Fokus just nu: Lära mig expandera tid istället för se den svepa förbi. Fortsätta utveckla mina företag samt starta upp en ny klinik med fäste i Stockholm till hösten.
Om bloggen: Kommer i många skeden lyfta fram frågor som berör akupunktur och där den har en bra verkan. Men självklart kommer även andra ämnen belysas: som hur ”tankens kraft” påverkar oss och vår omgivning.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.