
Min nya bästis
Postad: 20 oktober, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: ekologisk, hälsa, juice, kost, kurera, råsaftcentrifug, recept | Etiketter: ekologiskt, hälsa, inspirerande, mat, recept | En kommentarHar införskaffat mig en Råsaftcentrifug, efter några dagar tillsammans har den snabbt blivit min nya bästis.
Med en råsaftcentrifug kan du göra färska juicer, snabba shots & smoothies, men det är framförallt juicen jag är ute efter. Eftersom du gör den själv skippar vi såklart både E-ämnen & tillsatt socker.
Man kan använda sin vildaste fantasi & göra juice av nästan vad du vill, såklart så fungerar det bättre på frukt & grönt med mycket vatten. Köttigare frukter som banan, mango & aprikos kan bli lite svårare och blir automatiskt mer åt smoothiehållet.
Tips är även att använda det överblivna resterna, lägg in det i ugnen på ca 50 grader med öppne lucka i några timmar, mixa sedan till pulver och blanda i lite salt. Vips så har du en egen hemmagjord buljong eller kryddsalt.
Spara även resterna till nästa gång du bakar bröd, resterna bidrar både med saftighet och mer smak.
Tänkte även tipsa om en grön & perfekt morgonjuice.
Green & Sour (6 dl)
1 lime, 2 kiwi, 250 g broccoli, 3 päron, 1 dl vatten
(skala limen & kiwi. Dela broccoilin & tillsätt vattnet sist av allt)
Morgonstund (8 dl)
4 morötter, 4 apelsiner, 4 äpplen, 1 bit ingefära.
(Skala morötterna & apelsinerna)
Gi knäcke
Postad: 16 april, 2013 Av: Tusen nålar Kategori: Gi, hälsa, nyttigheter, recept | Etiketter: Gi, inspirerande, knäckebröd, kost, mat, recept | KommenteraEnkelt, gott & bättre än allt godis i hela världen.
Mammas Gi knäcke : Ingredienser
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
2 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl
1 dl olivolja
4,6 dl kokande vatten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan olivolja & vatten, blanda samman allt. Låt stå i ett par minuter för svälla och rör runt sen igen.
Sen lägger jag tre lika stora delar på en tre plåtar (använd dubbelt bakplåtspapper) och kavla degen mellan dessa.
Strö över lite havssalt. In i ugnen på 140 grader i 65-70 min (varmluft). Stäng av ugnen och låt knäcket vara kvar tills ugnen börjar svalna.
Lycka till