Annons
Annons

Ugnsrostad pumpa med sötpotatis och pestosås

Sött och salt i härlig symbios. Den söta smaken av pumpa och sötpotatis smakar mycket bra ihop med ett salt tillbehör, exempelvis kassler.

Redaktionen

22 april, 2013
Ugnsrostad pumpa med sötpotatis och pestosås
Dela inlägget

Sött och salt i härlig symbios. Den söta smaken av pumpa och sötpotatis smakar mycket bra ihop med ett salt tillbehör, exempelvis kassler.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 4

Ingredienser

1/2 butternut-pumpa
1 stor sötpotatis
1 fänkål
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk herbamare örtkrydda
1 krm chiliflakes

Pestosås
1 dl Crème fraîche
3 msk hemmagjord pesto

Gör så här

Skär pumpan i lite mindre bitar och skär av skalet.
Skala sötpotatisen och ansa fänkålen och skär i bitar.
Lägg i en oljad ugnssäker form.
Gör en blandning av rapsolja, vitlök, örtkrydda och chiliflakes.
Pensla grönsakerna med blandningen.
Sätt in i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20- 25 minuter.

Pestosås
Rör ihop alla ingredienser.

Annons
Annons