Annons
Annons

Vacker nyårsdessert med pumpa och granatäpple

Denna vackra nyårsdessert är bland annat gjord på nyttig butternutpumpa och granatäpple. Denna vackra nyårsdessert är bland annat gjord på nyttig butternutpumpa och granatäpple.

Redaktionen

31 december, 2017
Vacker nyårsdessert med pumpa och granatäpple
Dela inlägget
Denna vackra nyårsdessert är bland annat gjord på nyttig butternutpumpa och granatäpple.
Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Portioner: 4

Ingredienser

400 g ekologisk butternutpumpa, utan skal
1/2 tsk mald kanel
1 krm mald ingefära
1 krm mald kryddnejlika
1/2 tsk vanliljpulver
1 msk agavesirap
1 1/2 dl musli coconut crunch
2 dl ekologiska granatäppelkärnor
2 1/2 dl ekologisk kokosgrädde (eller vanlig ekologisk vispgrädde)
1 msk kallpressad kokosolja
Färsk ekologisk mynta + malen kanel till garnering.

Hittar du ingen vispbar kokosgrädde går det också bra att låta en förpackning kokosmjölk stå i kylskåpet en stund, för att sedan använda endast det tjocka översta lagret som bildats (vilket är grädden) och vispa upp.

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär pumpan i tärningar. Blanda med smält kokosolja och rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills pumpan är mjuk. Låt svalna. Mixa pumpa, kryddor, vaniljpulver, agavesirap och 1/2 deciliter kokosgrädde tills slätt.

Vispa resten av kokosgrädden fluffig. Dela och kärna ur granatäpplet.

Varva pumpakräm, kokosgrädde, musli och granatäpple i 4 glas. Avsluta med att pudra över kanel och garnera med färsk mynta.

Av redaktionen

Nyfiken på fler desserter?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons