Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Vad längden på fingrarna kan avslöja om din personlighet

Är du självsäker, kärleksfull, väldigt konflikträdd eller en supercharmör?
Ja, hur det ligger till har du förmodligen redan rätt bra hum om.
Vill du skaffa dig ännu bättre koll ska du ta dig en titt på längden på dina fingrar – de säger nämligen mer om din personlighet än du tror.

Enligt forskare kan man genom att jämföra längden på pekfinger och ringfinger få information om sin, och andra människors, personlighet, skriver Healthylifetricks.com.
Huruvida sanningshalten är hundraprocentig kan vi inte garantera men ta bara infon med en gnutta salt – lite intressant är den ju ändå.

► Läs också: Ditt frukostval avslöjar din personlighet

 

Så här gör du
Ta en titt på din vänstra hand. Titta på förhållandet mellan ditt ringfinger, ditt långfinger och ditt pekfinger. Är ditt ringfinger längre än ditt pekfinger? Då är du personlighet A.
Är ditt ringfinger kortare än ditt pekfinger? Då är du personlighet B. Är ringfinger och pekfinger lika långa är du personlighet C.

Bild:

Bild via Healthylifetricks

 Läs också: Det säger ditt val av läppstift om din personlighet

Detta säger dina fingrar om din personlighet

A: Charmör
Personer med ett ringfinger längre än pekfingret är ofta vackra och utstrålar en charm som andra finner oemotståndlig. Dessutom är de mer aggressiva i sin framtoning, mer målmedvetna, självsäkra och större risktagare. Yrkesval som passar dem är: militär, ingenjör och schackspelare - och de uppges också vara framgångsrika på uppgifter som att lösa korsord. Forskare har upptäckt att personer med längre ringfingrar ofta tjänar mer än människor med kortare ringfingrar.
Enligt tidningen Femina har kvinnor med personlighet A ofta stor framgång inom sitt yrke, tjänar ofta mer pengar och tenderar att vara extroverta.

B: Självsäker ensamvarg – van vid uppmärksamhet
Människor med kortare ringfingrar än pekfingrar har är självsäkra men kan också vara självupptagna och lite arroganta. De får ofta mycket uppmärksamhet, något de också njuter av, men de uppskattar även att vara ensamma och njuter av sin egentid. Trots att de är självsäkra är de dock inte typen som tar första steget när det gäller relationer.

 

C: Konflikträdd men trogen och kärleksfull
Är ditt pekfinger och ringfinger lika långt är du en person som värnar lugn och ro. De känner sig obekväma i sådant som liknar konflikter och försöker in i det längsta att undvika sammandrabbningar av alla de slag och storlekar. De är välorganiserade och försöker alltid att vara alla till lags. De tenderar att vara trogna i sina förhållanden och är fulla av ömhet och omsorg mot sina partners.

► Läs också: Det säger din tunga om din hälsa‏

Av Isabelle G Hedander

Källa: Healthylifetricks.com och Femina.se

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna med långt hår

Hälsan syns i ditt hår

Hälsa

Kroniska besvär och obalanser kan vara svåra att upptäcka för sjukvården. Men en bit av ditt hår kan ge svar. En hårmineralanalys läser av 36 mineraler, spårämnen och metaller i din kropp. Kurera har pratat hår och hälsa med näringsmedicinare Ulrika Sunnerheim-Dahlman som gjort tusentals analyser de senaste 20 åren.

Montage: kvinnlig modell och fyra brun utan sol-produkter

Skönhetspanelen testar: Brun utan sol

Hud

Många av oss tycker om att se fräscht solkyssta ut på sommaren – men vill samtidigt helst undvika de skadliga UVA-strålarna från solen. Ett smidigt och hälsosammare sätt är att använda en ekologisk brun utan sol-produkt!

 

Flygbild över Central Park

Så förbättrar grönområden din psykiska hälsa

Eko/miljö

Vistelser i naturen eller i grönområden i storstäder, ensam eller i grupp, ger flera fördelar för vår psykiska hälsa. Till exempel en starkare känsla av meningsfullhet i livet och känslor av lycka. Nu vill svenska forskare att stadsplanerare ska använda sig av grönområden i städer för att minska psykisk ohälsa.

kvinna på sommaräng

Spenatextraktet som gör dig mätt – längre

Hälsa

Fetman ökar snabbt i Sverige. Mer än hälften av den vuxna befolkningen är överviktiga. Professor Charlotte Erlanson-Albertsson har sysslat med aptitreglering i flera decennier. Ett samtal vid middagsbordet ledde fram till ett tillskott med spenat som ger mättnad och leder till viktnedgång. Effekten är dokumenterad i kliniska studier.

fisk, bröd och grönsaker

Selen i jordarna minskar på grund av klimatförändringar

Hälsa

Selen är viktig för att du ska må bra. Mikronäringsämnet stöder 25 olika selenberoende enzymer i kroppen. Selen får du bland annat i dig när du äter fisk, nötter, mejeriprodukter och ägg. Men det finns ett stort problem – jordarna i Europa har låga nivåer av det livsviktiga ämnet, och klimatförändringarna gör problemet värre.

 

2 glas med overnight oats med hallon

Overnight oats med hallon och mandelspån

Frukost

Overnight oats är en enkel frukost att göra i förväg, den smakar underbart, mättar – och dessutom kan du variera den i oändlighet. Krydda med nymortlad kardemumma eller kanel, eller som här – smaksätt med mosade hallon och rostade mandelspån.

Liten flicka kramar en nalle ute i en park

Krönika: “Alla barn vill inte ha sommarlov”

Krönikan

Skolavslutningarnas tid är här, och med dem ett efterlängtat långt sommarlov, fyllt av sol, bad, lek och äventyr. Men inte för alla barn. Krönikören Maria Lundberg minns sin egen barndoms somrar, fyllda av fasa, skam och ensamhet, som lett till ett vuxenliv kantat av terapi. Med sin krönika vill hon nu hindra fler barn från att få ett sådant sommarlov.

kvinna klipper en man

Fylligare hår med rätt näring

Hälsa

Många drömmer om ett friskt, fylligt och glansigt hår. Men stress, näringsbrist och mycket fixande med håret sliter. Ett vackert hår bygger du inifrån, med rätt kombination av vitaminer och mineraler. Kurera pratade hårkvalitet, näring och olika klippningar med frisören Marianne Lehne.

 

glad kvinna i trädgård

Så motverkar du att huden åldras i förtid

Hälsa

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan. Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

Mullbärsträd

Mullbärsblad kan dämpa sötsug

Hälsa

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug.

 

kvinna gör armövningar vid parkbänk

Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Hälsa

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. Studien har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.