Annons
Annons

Vaniljpannacotta med hallonsås

Denna somriga uppenbarelse, helt utan socker och vetemjöl, är en given succé till dessertbordet.

Redaktionen

29 maj, 2013
Vaniljpannacotta med hallonsås
Dela inlägget

Denna somriga uppenbarelse, helt utan socker och gelatin, är en given succé till dessertbordet.

Portioner: 6

Ingredienser

6 dl vispgrädde
4-5 msk sukrin melis
3 tsk vaniljpulver
1 msk agar agar-flingor

Hallonsås:
250 g hallon
2-3 tsk swetex

Gör så här

Koka upp grädde, sukrin melis och vaniljpulver.
Tillsätt agar agar-flingorna under omrörning och låt sjuda i 3-5 minuter.
Låt svalna.
Häll upp i skålar eller glas och låt stå i kylen cirka 30 minuter innan servering.

Gör hallonsåsen genom att mosa/mixa tinade hallon tillsammans med swetex till en jämn sås.
Häll på såsen då pannacottan stelnat.
Dekorera med hallon.

Annons
Annons