Gunnar som länge har haft problem med återkommande värk, har nu fått hjälp tack vare ett armband som baserar sig på den så kallade EFX-teknologin.

Värkfri utan piller

Gunnar slipper sin värk med EFX

Foto: Per-Erik Jäderberg

- Jag är inte förtjust i att stoppa i mig mediciner och har aldrig varit det heller. På grund av en infarkt jag fick för några år sedan måste jag ta tabletter för hjärtat, men i övrigt är jag väldigt glad om jag slipper!Det säger Gunnar, som till vardags jobbar som verkare på ett byggföretag. Det är ett aktivt jobb som frestar på kroppen och arbetet har kanske inte alltid varit optimalt ur ett fysiskt perspektiv.

- En gammal fotbollsskada har gjort att mitt ena knä är helt utslitet. Jag har vare sig korsband eller ledband kvar där och själva knäkulan har fått ta mycket stryk genom åren. Därför har jag gått med värk under lång lång tid, förklarar Gunnar.

 

För flera år sedan gick Gunnar igenom en operation där både skenben och vadben kapades av för att monteras samman igen i en lite annan vinkel. Det låter drastiskt, men resultatet blev gott. I flera år gick Gunnar utan värk eftersom knäkulan nu slets på ett lite annat sätt.

Värken väntades komma tillbaka till slut och det gjorde den också. Men Gunnar har lyckligtvis inte behövt göra någon ny operation för numera använder han ett armband som baserar sig på den så kallade EFX-teknologin.

EFX står för Energetic Field Xcellerator och i armbandet finns ett mikrochip som genom holografisk teknik programmerats med bioelektriska frekvenser som passar ihop med människans bioelektriska frekvenser på cellnivå. Mekanismen kan upplevas lite klurig att förstå, men armbandet har visat sig hjälpa mot värk, stress, åksjuka, balanssvårigheter med mera.

- När jag satte på mig det där armbandet för drygt två år sedan tog det faktiskt bara en kvart, sedan var värken försvunnen. Jag hade svårt att förstå att det var sant, men jag blev ju jätteglad förstås, säger Gunnar.

Sedan dess har han haft på sig armbandet natt och dag och värken har hållit sig på behörigt avstånd. Även problem han hade med en axel har försvunnit.

 

- Det finns ett tydligt samband för när jag inte har armbandet på mig så kommer värken tillbaka inom kort. Sätter jag på mig armbandet så försvinner den igen. Jag vet inte hur armbandet fungerar, men för mig har det inneburit en otrolig fördel i och med att värken är borta. Dessutom tycker jag att jag är mindre känslig för stress numera och det är ju bra. Det var ju säkert stressen som bidrog mycket till den där hjärtinfarkten, säger Gunnar.

Eftersom Gunnar är så nöjd med den effekt han har fått har han köpt armbandet till flera i sin bekantskapskrets. Hans dotter slipper därför numera sin ständigt återkommande migrän och barnbarnet mår inte längre illa när hon åker bil. En bekant som arbetar som hårfrisörska lider inte längre av sina onda axlar. Gunnar fortsätter att ge exempel efter exempel på folk som har upplevt goda effekter av det här armbandet.

- Om det fungerar för alla, det vet jag inte. Men de jag har pratat med har bara positivt att säga. Och jag själv är som sagt otroligt nöjd.

EFX
EFX är förkortning av orden ”Energetic Field Xcellarator”. EFX:s inbäddade holografiska teknik har utformats för att maximera prestation och välbefinnande genom att öka balans, styrka och smidighet.

EFX holografiska teknologi innehåller algoritmer och bioelektriska frekvenser som har positiv samverkan med människors och djurs energifält på cellnivå. När ett hologram placeras nära kroppen,  harmonierar EFX produkterna med kroppens naturliga bioelektriska frekvenser.

Vi alla är omgivna av ett naturligt energifält, som reagerar ständigt med både inre och yttre faktorer. När det finns störningar i detta fält försämras kroppens prestationsförmåga och mottaglighet på samma sätt som när ett musikinstrument är ostämt.

 

På motsvarande sätt när dessa bioelektriska frekvenser stöds, slappnar musklerna av, blodcirkulationen ökar och spänningar mildras.

EFX- holografiska teknologi är utformad för att maximera prestation och förbättra det allmänna välbefinnandet.

Det moderna samhället har utvecklat tusentals elektroniska hjälpmedel och underhållningsprodukter som är avsedda att göra vårt liv lättare och trevligare. Tv, radio, mikrovågsugn, dator, trådlös internet och mobiltelefon, lysrör etc orsakar elektriska störningar. Människokroppen har sin egen bioelektricitet, som våra celler använder för att medla tankar, producera adrenalin, röra våra muskler och även för att få vårt hjärta att slå. Allt detta händer med hjälp av våra cellers bioelektriska signaler. Elektriska apparater kan orsaka problem för människokroppen. På samma sätt som din mobiltelefon stör din radio så sker det också med kroppens bioelektriska fält. I princip all elektrisk störning från dagens teknologi orsakar statiskhet även i vår kropp. EFX produkter innehåller över 100 algoritmer och bioelektriska frekvenser som kan hjälpa människokroppen att filtrera dessa störningar. När dessa störningar minskar kan vår kropp signalera som det var menat.

EFX kan bidra till:

  • Ökad balans och styrka
  • Ökad smidighet och rörlighet
  • Bättre koncentrationsförmåga och uppmärksamhet
  • Lindring av stress och spänningar
  • Snabbare återhämtning
  • Lindring av jetlag och åksjuka

Två kroppar är aldrig likadana, uppnådda effekter av EFX är därför individuella. T ex har några rapporterat att EFX har gett dem så mycket energi under dagen att de har fått svårt att lugna ner sig och somna på kvällarna. Därför har de tagit bort EFX armbandet innan de går och lägger sig. Andra däremot har berättat att EFX har hjälpt dem att somna lättare och sova gott utan att vakna ett endaste gång under natten. Några människor har till och med fått livligare drömmar när de använt EFX på natten!

EFX Performance Inc har grundats år i Kalifornien, USA. Företaget utformar, säljer och licensierar holografisk teknologi som förbättrar prestation och välbefinnande.

EFX Scandinavia är en auktoriserad importör av EFX produkter i Sverige, Finland och de Baltiska länderna.

Av Jennie Pettersson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

“Jag har inte varit förkyld på flera år”

Hälsa

Nina ÅkesDotters immunförsvar svajade och hon kunde få dras med snuva och hosta under hela vintern. Men så hörde hon talas om förkylningsörten echinacea. Efter att hon stöttat immunförsvaret under nästan ett år med det växtbaserade läkemedlet går det numera flera år mellan förkylningarna.

Gör ditt egna karantän-spa

Hud

Med mer tid hemma finns också lite extra tid att ta hand om dig själv. Här tipsar Kureras skönhetsexpert Johanna Bjurström om hur du fixar ett avkopplande karantän-spa.

Gröna sköna påskrecept

Fest

Vad sägs om en sallad med brie och jordgubbar, en rödbetstzatziki och en påskbakelse med kardemumma och cannelinibönor. Kokboksförfattaren Birgitta Höglund bjuder på enkla tillbehör till påskbuffén.

D-vitamin kan minska risken för virusinfektion

Hälsa

En vanlig vitaminbrist hos svenskar är vitamin D. Maten vi äter ger väldigt lite D-vitamin jämfört med vad solen gör under sommarhalvåret. Forskning visar att brist på D-vitamin spelar en roll i flera olika sjukdomar. Idag vet vi att D-vitamin kan stärka immunförsvaret och minska risken för luftvägsinfektion. I USA ställer sig man frågan om kraftig D-vitaminbrist spelar en roll i svårighetsgraden av covid-19.

 

Läkaren Peter Martin: ”Ett starkt immunförsvar byggs under lång tid”

Hälsa

Coronapandemin förändrar vår värld en bit dag för dag. Vad vi kan göra för att skydda oss från att bli smittade är ett hett samtalsämne. Den senaste tiden har de som arbetar med alternativmedicin blivit attackerade på olika sätt. Peter Martin är legitimerad läkare med inriktning på funktionsmedicin. Han säger: – Det finns en hel del evidens för att olika näringsämnen kan minska risken att insjukna i virussjukdomar. Vi vet inte så mycket om SARS CoV-2, därför ska vi inte använda näringstillskott urskillningslöst, och ett starkt immunförsvar byggs under lång tid. Vi vet att vitaminer och mineraler bidrar till ett väl fungerande immunförsvar och att echinacea och vitlök kan skydda mot vissa virus.

Torkild Sköld: Så praktiserar du självledarskap i kristid

Krönikan

Vi befinner oss i kris. Utöver hälsohotet har många av oss fått förändrade arbetssituationer och förändring av vår normala vardag. Vi behöver samarbeta för att klara oss ur detta – men var och en av oss, särskilt vi som har hälsan kvar behöver också ta ansvar för oss själva. Det är viktigare nu är någonsin skriver föreläsaren Torkild Sköld i denna krönika.

Micke Syd hjälper blåljuspersonal samla in pengar och skyddsutrustning

Allmänt

Stiftelsen ”Blåljus I Samverkan” samlar in medel till hjälp för personal inom bland annat polis och räddningstjänst i olika former. Artisten och trummisen i bandet Gyllene Tider – Micke Syd Andersson är ambassadör för stiftelsen och går nu ut och vädjar till allmänheten att bidra till skyddsutrustning åt de som i sitt jobb dagligen utsätts för smittan.

Fysioterapeuten: “Se på kroppen som en god vän”

Mental hälsa

Stress är ett växande problem något inte minst fysioterapeuter märker av i sitt arbete. Eva Moberg har varit yrkesverksam i 30 år och har sett hur problemen med stress eskalerat. I sin bok "Återta balansen" skriver hon om vikten av en helhetssyn på kropp och hälsa och manar oss att se våra kroppar som våra bästa vänner. 

 

Pulvret som skapar en mur mot pollen

Hälsa

Mike Jones insåg att ingen på fabriken där han jobbade fick hösnuva på våren – och kopplade ihop det med det vita pulvret av cellulosa som yrde i lokalerna. Idag har cellulosapulvret hela 36 vetenskapliga studier bakom sig. Miljontals människor världen över får hjälp med sin pollenallergi genom att puffa upp pulvret i näsborrarna där det lägger sig som en barriär mot irriterande pollen.

Katter skänker tröst i oroliga tider

Mental hälsa

Många av oss tvingas stanna hemma, då umgås vi också mer med våra husdjur än vanligt. Katt är ett omtyckt sällskapsdjur och en färsk undersökning visar att de flesta värdesätter sina katter högt och många tycker att katten är den som ger mest tröst när de är ledsna.

Fredrik Paulún: ”Stroken fick mig att gå mot ett nytt håll”

Hälsa

För 15 år sedan drabbades Fredrik Paulun av en stroke. Det blev en dramatisk vändpunkt för hälsogurun, efter det har han optimerat näringsintaget och han tar det betydligt lugnare med träningen. I den senaste boken, Biohack, ät rätt för din kropp, beskriver Fredrik hur han äter för att hålla sig frisk och förebygga sjukdomar.

 

Efter coronakrisen: “Ställ om – inte tillbaka!”

Eko/miljö

Vi står inför en ekologisk kollaps om vi inte drastiskt minskar vår förbrukning av jordens resurser. Pella Thiel är ekolog, 2019 utsågs hon tillsammans med Greta Thunberg och sångaren Magnus Carlson till Årets miljöhjälte och fick motta pris ur kungens hand. I detta debattinlägg uppmanar hon oss att ta tillvara på Coronakrisens möjlighet att ställa om till ett hållbart samhälle.

Så undviker du vårdepression

Mental hälsa

På våren när ljuset kommer tillbaka blir en del av oss trötta och nedstämda och vissa får till och med en depression. Johannesört är ett sätt att få hjälp då den ger en lättare sinnesstämning och lindrar oro. Efter två veckor kan du känna att glädjen återvänder.

Går det att träna vid förkylning?

TRÄNING

Du har säkert funderat på om du vågar tränar när du är förkyld. En grundregel är att aldrig träna med feber eller en infektion i kroppen, för det kan i värsta fall gå hårt åt hjärta och njurar. Att vara småförkyld och träna lite lätt är oftast inget problem, men ibland kan det vara svårt att känna var gränsen går.

 

30 dagars gratis online träning

TRÄNING

Är du sugen på att träna - men vill stanna hemma? För dig som inte redan är medlem på Yogobe har vi på Kurera tagit fram ett specialerbjudande: Du får tillgång till alla Yogobes träningsfilmer online under 30 dagar. 

“Maxvärden för vitaminer gynnar myndigheterna – inte konsumenterna”

Kurera debatt

När risken för influensa är som störst och många svenskar vill stärka sitt immunförsvar lägger Livsmedelsverket fram ett förslag om maxvärden för vitaminer och mineraler i kosttillskott. Om förslaget antas kommer många effektiva och hälsofrämjande näringstillskott att förbjudas i Sverige. Detta är helt i motsatt riktning mot övriga nordiska länders hälsostrategier. Det skriver Filip Sjöström, ordförande i Nordic Nutrition Council i detta debattinlägg, där han även uppmanar till att göra din röst hörd genom att skriva under den namninsamling som NNC startat.

Viktigt med goda matvanor vid oro och stress

Kost

Tröstäter du? I tider av oro och hög stress ligger det nära till hands att ta till mat för att lugna oss, särskilt om vi går hemma och har nära till skafferiet. Det är därför lätt att ta en macka till, mumsa på chips eller smågodis i större utsträckning än vanligt. Då är det bra att ha struktur på sitt ätande, här får du några tips.

 

Sverige ska bli bäst på hjärtforskning

Hälsa

I Sverige samlar vi information i medicinska register. Det ger unika förutsättningar att göra stora befolkningsstudier som sträcker sig över lång tid. Forskare vid Uppsala universitet vill inom fem år ha hittat nya och ovanliga riskfaktorer att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar. Detta för att bland annat kunna förutsäga en hjärtinfarkt några månader innan den uppstår.

Örten som lindrar Clas-Görans allergi

Hälsa

Clas-Göran Svensson trodde att de rinnande ögonen, nysningarna och den tunga andningen var en vanlig förkylning. Efter ett besök hos distriktsläkaren konstaterade han att det var pollenallergi. Sedan följde några år med mediciner som gav tråkiga biverkningar som satte sina spår. Men när en kollega gav Clas-Göran en örtbaserad kapsel, som kunde motverka allergi, försvann problemen.

Kureras expert Monika Björn tipsar om enkla hemmaövningar

Hälsa

För snart tre veckor sedan satt Kureras träningsexpert Monika Björn på ett café innan hon skulle iväg och leda ett yogapass. Då fick hon reda på att gymmet stäng på grund av smittrisken av covid-19. Där och då föddes idén om direktsänd onlineträning.  Har du inte möjlighet att träna på ett gym, följa onlinekurser eller Monikas Instagram live yogapass så kan du med lite fantasi göra din hemmaträning väldigt effektiv.