Värkfri utan piller

Gunnar slipper sin värk med EFX

Foto: Per-Erik Jäderberg

– Jag är inte förtjust i att stoppa i mig mediciner och har aldrig varit det heller. På grund av en infarkt jag fick för några år sedan måste jag ta tabletter för hjärtat, men i övrigt är jag väldigt glad om jag slipper!Det säger Gunnar, som till vardags jobbar som verkare på ett byggföretag. Det är ett aktivt jobb som frestar på kroppen och arbetet har kanske inte alltid varit optimalt ur ett fysiskt perspektiv.

– En gammal fotbollsskada har gjort att mitt ena knä är helt utslitet. Jag har vare sig korsband eller ledband kvar där och själva knäkulan har fått ta mycket stryk genom åren. Därför har jag gått med värk under lång lång tid, förklarar Gunnar.

 

För flera år sedan gick Gunnar igenom en operation där både skenben och vadben kapades av för att monteras samman igen i en lite annan vinkel. Det låter drastiskt, men resultatet blev gott. I flera år gick Gunnar utan värk eftersom knäkulan nu slets på ett lite annat sätt.

Värken väntades komma tillbaka till slut och det gjorde den också. Men Gunnar har lyckligtvis inte behövt göra någon ny operation för numera använder han ett armband som baserar sig på den så kallade EFX-teknologin.

EFX står för Energetic Field Xcellerator och i armbandet finns ett mikrochip som genom holografisk teknik programmerats med bioelektriska frekvenser som passar ihop med människans bioelektriska frekvenser på cellnivå. Mekanismen kan upplevas lite klurig att förstå, men armbandet har visat sig hjälpa mot värk, stress, åksjuka, balanssvårigheter med mera.

– När jag satte på mig det där armbandet för drygt två år sedan tog det faktiskt bara en kvart, sedan var värken försvunnen. Jag hade svårt att förstå att det var sant, men jag blev ju jätteglad förstås, säger Gunnar.

Sedan dess har han haft på sig armbandet natt och dag och värken har hållit sig på behörigt avstånd. Även problem han hade med en axel har försvunnit.

– Det finns ett tydligt samband för när jag inte har armbandet på mig så kommer värken tillbaka inom kort. Sätter jag på mig armbandet så försvinner den igen. Jag vet inte hur armbandet fungerar, men för mig har det inneburit en otrolig fördel i och med att värken är borta. Dessutom tycker jag att jag är mindre känslig för stress numera och det är ju bra. Det var ju säkert stressen som bidrog mycket till den där hjärtinfarkten, säger Gunnar.

Eftersom Gunnar är så nöjd med den effekt han har fått har han köpt armbandet till flera i sin bekantskapskrets. Hans dotter slipper därför numera sin ständigt återkommande migrän och barnbarnet mår inte längre illa när hon åker bil. En bekant som arbetar som hårfrisörska lider inte längre av sina onda axlar. Gunnar fortsätter att ge exempel efter exempel på folk som har upplevt goda effekter av det här armbandet.

– Om det fungerar för alla, det vet jag inte. Men de jag har pratat med har bara positivt att säga. Och jag själv är som sagt otroligt nöjd.

EFX
EFX är förkortning av orden ”Energetic Field Xcellarator”. EFX:s inbäddade holografiska teknik har utformats för att maximera prestation och välbefinnande genom att öka balans, styrka och smidighet.

EFX holografiska teknologi innehåller algoritmer och bioelektriska frekvenser som har positiv samverkan med människors och djurs energifält på cellnivå. När ett hologram placeras nära kroppen,  harmonierar EFX produkterna med kroppens naturliga bioelektriska frekvenser.

Vi alla är omgivna av ett naturligt energifält, som reagerar ständigt med både inre och yttre faktorer. När det finns störningar i detta fält försämras kroppens prestationsförmåga och mottaglighet på samma sätt som när ett musikinstrument är ostämt.

På motsvarande sätt när dessa bioelektriska frekvenser stöds, slappnar musklerna av, blodcirkulationen ökar och spänningar mildras.

EFX- holografiska teknologi är utformad för att maximera prestation och förbättra det allmänna välbefinnandet.

Det moderna samhället har utvecklat tusentals elektroniska hjälpmedel och underhållningsprodukter som är avsedda att göra vårt liv lättare och trevligare. Tv, radio, mikrovågsugn, dator, trådlös internet och mobiltelefon, lysrör etc orsakar elektriska störningar. Människokroppen har sin egen bioelektricitet, som våra celler använder för att medla tankar, producera adrenalin, röra våra muskler och även för att få vårt hjärta att slå. Allt detta händer med hjälp av våra cellers bioelektriska signaler. Elektriska apparater kan orsaka problem för människokroppen. På samma sätt som din mobiltelefon stör din radio så sker det också med kroppens bioelektriska fält. I princip all elektrisk störning från dagens teknologi orsakar statiskhet även i vår kropp. EFX produkter innehåller över 100 algoritmer och bioelektriska frekvenser som kan hjälpa människokroppen att filtrera dessa störningar. När dessa störningar minskar kan vår kropp signalera som det var menat.

EFX kan bidra till:

  • Ökad balans och styrka
  • Ökad smidighet och rörlighet
  • Bättre koncentrationsförmåga och uppmärksamhet
  • Lindring av stress och spänningar
  • Snabbare återhämtning
  • Lindring av jetlag och åksjuka

Två kroppar är aldrig likadana, uppnådda effekter av EFX är därför individuella. T ex har några rapporterat att EFX har gett dem så mycket energi under dagen att de har fått svårt att lugna ner sig och somna på kvällarna. Därför har de tagit bort EFX armbandet innan de går och lägger sig. Andra däremot har berättat att EFX har hjälpt dem att somna lättare och sova gott utan att vakna ett endaste gång under natten. Några människor har till och med fått livligare drömmar när de använt EFX på natten!

EFX Performance Inc har grundats år i Kalifornien, USA. Företaget utformar, säljer och licensierar holografisk teknologi som förbättrar prestation och välbefinnande.

EFX Scandinavia är en auktoriserad importör av EFX produkter i Sverige, Finland och de Baltiska länderna.

Av Jennie Pettersson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

brod

Vad är det för fel på gluten?

Krönikan

Varför är det så många som mår dåligt av gluten? Varför pratas det så mycket om det – är det en hype eller inte? Här reder näringsterapeuten Ellinor Ladenberg ut begreppen och svarar på några viktiga frågor om gluten.

Mage-tarm-tema: matsmältningen

Magspecial: Matsmältningen – så funkar den

Mage

Mat som inte bryts ner kan jäsa i tarmen och ställa till med oreda. När tarminnehållet jäser bildas det bland annat gaser som kan göra magen uppblåst och smärtande. Vår matsmältning består av ett stort antal olika funktioner som ska samverka för att på bästa sätt förvandla maten till näring. Matsmältningen påbörjas redan i munnen och sedan hanteras maten hela vägen till ändtarmen där restprodukterna lämnar kroppen.

kanel

Kanel hjälper kroppen att bränna fett

Hälsa

Nya studier från ett amerikanskt universitet har visat att en av julens mest älskade kryddor han hjälpa till vid övervikt. Forskare har tidigare visat att ett ämne i kanel tycktes skydda möss mot övervikt och högt blodsocker men visste inte då vad som gjorde att kanel hade den effekten.

julskinka

Julens överlevnadsguide för intoleranta

Kost

Under julhelgen ligger stort fokus på mat och den gemensamma måltiden. För den som har födoämnesintoleranser och allergier eller har valt att leva som vegetarian eller vegan kan det vara lite knixigt, särskilt när man blir bortbjuden.

vinnare_detox

Årets detoxprodukt 2017 – rening på naturlig väg

Hälsa

Pure Cleanse röstades fram till vinnaren av Årets detoxprodukt 2017 bland sammanlagt 35 549 inkomna röster, i Swedish health awards. Pure cleanse är en produkt som hjälper kroppens utrensningsorgan på ett skonsamt sätt. Swedish health awards uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående. 

patrik Wincent julklappar och en dator

Experten: ”Låt inte julen bli en skuldfälla”

Krönikan

Julen närmar sig och med den en fantastisk tid där familj och vänner samlas. Det är en tid på året där vi oftast spenderar mer pengar än vanligt. Det är trevligt att köpa gåvor till sina nära och kära – även om det ibland kan innebära att vi lägger för mycket pengar. Många kommer därför sitta med stora skulder i januari. För de flesta innebär det bara en tillfälligt dipp i ekonomin men för andra kan det vara ett tecken på shoppingmissbruk där ekonomin riskerar försätta försämras, skriver Patrik Wincent terapeut och författare som delar med sig av några tips för att undvika alltför stora hål i fickorna.

Lena

Hon fick lusten tillbaka med mannens potensmedel

Sex- och relationer

Lena och hennes man möttes mitt i livet. De hade vuxna barn och mycket tid för varandra. Sexlivet var fantastiskt ändå tills den dag Lena kom in i klimakteriet. – Jag var arg och ovillig i nästan ett år. Då provade jag att ta samma kosttillskott som min man tog när han hade problem med potensen, och då kom lusten till sex tillbaka, säger Lena.

man läser på sin telefon

Undvik gamnacke med dessa enkla övningar

Naturlig hälsa

Börjar din nackrot sticka ut av att du sitter och tittar in i en dataskärm hela dagarna och ner i din smartphone resten av dagen – då har du troligen en gamnacke på väg. Besvär i nacke och axlar plus huvudvärk blir allt vanligare som en följd av all tid vi spenderar med huvudet framåttippat. Här följer kiropraktor Martin Franssons enkla tips på hur du motverkar gamnacke.

nio_anledningar_pyknogenol

9 anledningar att äta pyknogenol

Antioxidanter och fria radikaler

Pyknogenol hjälper vid flera olika problem och åkommor. Man kan tycka att det nästan är för bra för att vara sant, men anledningen till att pyknogenol hjälper på så vitt skilda områden är för att det är den mest kraftfulla naturliga antioxidant man idag känner till. Pyknogenol är ett tallbarkextrakt från fransk strandtall som är känt för sin antiinflammatoriska effekt.

rep som brister karin isberg

Stressexperten: ”Om stressen inte går över”

Mental hälsa

Under hösten har du kunnat följa Kureras artikelserie om stress med stressexperten Karin Isberg. Stress är inte farligt när den fungerar som det är tänkt, det vill säga som en tillfällig reaktion som rustar dig för att möta en fara. Problemet uppstår är när stressen blir ett konstant tillstånd.

vad_ar_en_adaptogen

Så upptäcktes ”antistress-vitaminerna”

Naturlig hälsa

Adaptogener är en relativt nyupptäckt kategori av naturligt förekommande substanser. Under 1960-talet startade det hittills största forskningsprojektet inom läkemedelsörter i öst. Målet var att hitta de växter som kunde öka prestationsförmågan hos soldater och arbetare.

Buddha_bowl

Buddha bowl med syrlig lök och vegansk chiliaioli

Recept

Vi ser dem överallt på sociala medier, Buddha bowl, poké bowl med flera. Skålarna med härligt färgglad inbjudande mat. En Buddha bowl är egentligen näringsrik mat som stärker din kropp och serveras till bredden i stora skålar. Innehållet kan varieras helt utifrån dina preferenser. Det här en variant som passar bra inför höstens kyliga kvällar. Den syrliga löken och aiolin kan förberedas och förvaras flera dagar i kylskåp.

Årets hälsoboost

Älskad liljeväxt blev Årets hälsoboost

Hälsa

Swedish health awards uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående. I Swedish health awards röstades Årets hälsoboost fram bland sammanlagt 35 549 röster. Vinnaren Forever aloe vera gel är ett naturligt kosttillskott som utvinns ur innergelén på en liljeväxt. Aloe vera-växten har traditionellt använts som medicinalväxt av människan i tusentals år. 

Blue eye

Så får du bättre syn – 6 tips!

Naturlig hälsa

Efter 65 års ålder ökar risken att drabbas av försämringar på synen markant. Vanliga problem är till exempel makulativ degeneration som är förändringar i gula fläcken, och grå starr. Men det finns sätt att förebygga och även minska symtom som uppkommit. Blåbär, ringblommor och salvia hjälper dig i kampen. Bli expert och vässa synen med vår guide för ögonen.

kvinna äter vid datorn

Din arbetsplats – en bakteriehärd

Förkylning

Ett skrivbord rymmer mer än 400 gånger så mycket bakterier som en genomsnittlig toalett, därför är det viktigt att tänka på hygienen och hålla rent. Men det är inte bara ditt skrivbord som utgör en hälsorisk – hela arbetsplatsen kan vara full av dolda bakteriehärdar.

Sofia

Nu sover Sofia som på moln

Värk

Sofia Hansson, 36 år, har vant sig att leva med smärta. Hon har haft ont i kroppen så länge hon kan minnas. För bara några år sedan fick smärtan också ett namn. Men det kanske allra viktigaste, Sofia fann smärtlindring där hon minst anade. Sedan tre år tillbaka sover Sofia på magneter. Då försvinner smärtan under natten vilket gör att hon får en bra nattsömn och att hon vaknar utvilad.

två flickor kramas

Varför är det viktigt att visa tacksamhet?

Mental hälsa

Tacksamhet gör oss lyckligare. Det kan låta som någon sorts new age mubo jumbo men faktum är att forskning visar att vi blir lyckligare såväl i våra relationer som i livet i övrigt om vi påminner oss själva om att vara tacksamma för det vi har att glädjas åt i livet.

julgodis

Fyra fina recept till första advent

Hälsa

Första advent är det officiella startskottet för jul. Här ifrån och framåt är det fritt fram med glögg, pynt och allsköns julgodis med anledning av det vill vi på Kurera dela med oss av några av våra nyttiga varianter på säsongens godsaker.

Gunilla Andersson

Nypon minskade stelheten

Naturlig hälsa

För snart 20 år sedan började Gunilla Andersson bli stel i ena knäleden. En dag kom hon inte upp ur en låg stol och fick åka akut in till sjukhuset på grund av smärtan. Först trodde läkarna att hon led av benskörhet men sedan förstod man att hon fått artros. Gunilla valde att ta kosttillskott före konventionell medicin mot sin försämrade rörlighet. De senaste tio åren har hon tagit ett nyponpulver som gör henne rörligare i knäleden.

malena_sexualitet_lust

Sex och sånt med Malena Ivarsson

Sex- och relationer

I över 38 år har Malena Ivarsson gett råd om sex och relationer. Hon har följt män och kvinnors sexualitet både historiskt och i det personliga samtalet. I vårt moderna samhälle är det viktigt lyfta på tabun när det gäller sex, som när kvinnan har mer lust än mannen  – det finns en lösning på det problemet också menar Malena.

agneta_10_favoriter

Agneta Sjödins 10 hälsofavoriter

Hälsa

Agneta Sjödin är en kvinna med många järn i elden. Som programledare på TV har hon arbetat i nästan 27 år. Men hon är också författare och släppte sin åttonde bok i  år. De senaste åren har hon ägnat mycket tid åt sin inre resa. Idag känner hon sig starkare än någonsin och njuter av livet till fullo. Läs hennes tio bästa hälsotips.

one_pot_pasta

Supergod och snabb one-pot-pasta

Recept

En superenkel maträtt som slängs ihop på nolltid. En perfekt vardagsrätt och du slipper massa disk eftersom allt tillagas i en och samma kastrull. Använd gärna bönpasta för en glutenfri och proteinrik måltid.

ägg avokado

Så kan hormonerna hjälpa dig att hålla vikten

Kost

Det finns sätt att få hormonet leptin att arbeta för dig och hjälpa dig att hålla vikten. Här följer några tips. Studier visar att kostval, vanor och livsstilsförändringarkan påverka leptinhalterna på ett sådant sett att de bidrar till att göra det lättare att hålla en hälsosam kroppsvikt.

amanda

”Tack vare adaptogenerna har jag sluppit förkylningar”

Förkylning

Efter att Amanda Zetterqvist gått ut gymnasiet och börjat arbeta som frisör har hon varit förkyld varje månad och hemma från jobbet. Men för 1,5 år sedan fick hon höra talas om ett kosttillskott som ger snabb energi både mentalt som fysisk. – Tidigare var jag hemma från jobbet runt 30 dagar per år. Jag har haft två sjukdagar sedan jag började med adaptogenerna. Och när jag tar kosttillskottet håller jag energin under dagen och blir inte längre trött på eftermiddagarna, säger Amanda.

professor charlotte erlanson albertsson och henes boak äta för livet

Professor med mat på kornet

Intervju

Charlotte Erlanson-Albertsson var tidigt ute med att kritisera socker i en debattartikel i Dagens nyheter någon gång på 1990-talet. Hennes påståenden gjorde ett starkt avtryck och fick snabbt spridning även i andra medier, journalister var inte sena att snappa upp och informera om hur många sockerbitar det fanns i en burk läsk. Innan Charlotte stack ut hakan i frågan var de flesta övertygade om att det var fettet som var roten till allt ont.