Annons
Annons

Varm äppeldryck med ingefära

Den här tiden på året finns det tillgång till nyskördade svenska äpplen. Frossa i äppelpaj, must, kompott eller varför inte baka bröd med äpplen eller äta dem i en god sallad. Det här receptet är på en varm äppeldryck som är perfekt att värma sig med under svala sensommar- och höstkvällar.

Redaktionen

19 september, 2018
Varm äppeldryck med ingefära
Dela inlägget

Den här tiden på året finns det tillgång till nyskördade svenska äpplen. Det här receptet är på en varm äppeldryck som är perfekt att värma sig med under svala sensommar- och höstkvällar.

Ingredienser

3 små äpplen
2 krm äkta kanel (gärna ceylonkanel)
1 krm mald ingefära
2 dl vatten
1 msk lönnsirap eller efter smak
1 tsk citronsaft eller efter smak

Gör så här

Skala äpplena. Ta bort kärnhuset och hacka i bitar. Koka upp äppelbitarna tillsammans med vattnet och kryddorna. Koka tills äppelbitarna är mjuka och mixa sedan drycken slät. Smaka av med lönnsirap och citronsaft efter smak. Häll upp i koppar eller glas och njut av en värmande dryck.

Recept och foto av Maya Dilek

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons