Vasslekoncentrat | Kurera.se

Vasslekoncentrat är ett naturligt anpassat immunoglobulinprotein som är koncentrerat och sammanställt med en patenterad metod som koncentrerar de biologiskt aktiva komponenterna i mjölk samtidigt som den ursprungliga proteinstrukturen bevaras. Immunoglobuliner gynnar immunförsvaret och motarbetar skadliga bakterier och virus.

Vasslekoncentrat

Det finns olika typer av bioaktiva proteiner som produceras av kroppen eller kan intas genom maten som till exempel IgA, IgM, IgG. Dessa är immunoglobuliner som gynnar immunförsvaret och motarbetar skadliga bakterier och virus. Dessa finns i kolostrum och i vassle. Kolostrum är den bröstmjölk som utsöndras första tiden efter förlossningen. Vassle förekommer i mjölk.

Funktion
Vasslekoncentrat är ett naturligt anpassat immunoglobulinprotein som är koncentrerat och sammanställt med en patenterad metod som koncentrerar de biologiskt aktiva komponenterna i mjölk samtidigt som den ursprungliga proteinstrukturen bevaras.
Det används inom djurindustrin som en ersättning för kolostrum till nyfödda djur. Studier visar att det stärker det outvecklade immun¬försvaret hos nyfödda kalvar och hästar och hjälper dem därmed i kampen mot patogener och för överlevnad under de första månaderna i livet.
Laboratorieundersökningar och erfarenheter har visat att det även kan stärka immunologiska brister hos människor, speciellt mot patogener i mag¬-tarmkanalen. Vidare drar immunoglobuliner till sig fagocytotiska celler hos såväl människor som nötkreatur och underlättar därmed fagocyternas genomträngande av membran¬barriärerna. Vasslekoncentrat är utformad så att det bevarar naturligt biologiska aktiva beståndsdelar vilka spelar en viktig roll för att skydda den mänskliga organismen från en mångfald av sjukdoms¬alstrande organismer.
Dessa biologiska aktiva faktorer kan delas in i tre huvudgrupper:

  1. Aktiva antikroppar som binder till sig främmande organismer och därmed ger en passiv immunitet
  2. Ämnen som motverkar invasion av mikroorganismer eller förhindrar att de får fotfäste
  3. Ämnen som främjar tillväxten av gynnsamma organismer och därmed konkurrerar med de patogena. Skyddet mot mikroorganismer kan väsentligt förbättras genom tillförsel av icke-specifika antimikroba kosttillskott såsom acidofilus (se nedan).

Vasslekoncentrat:
• befrämjar tillväxt av Lactobacillus acidophilus och bifidobakterier
• neutraliserar virus och bakterier
• hämmar tillväxt av E. Coli, Rotavirus, Salmonella och Candida
• innehåller aktiva antikroppar
• inga kemikalier eller lösningsmedel vid tillverkningen.

 

Terapeutisk användning
Vid candida, tarmdysbios, virus, parasiter och dåligt immunförsvar.

Nyckelorgan
Tjocktarm, tunntarm och immunförsvar.

Dosering
ODI: 1–3 tsk 2–3 ggr per dag, mellan måltiderna, i vatten, juice eller yoghurt.
TDI: 1–2 msk 3–4 ggr per dag, mellan måltiderna, i vatten juice, filmjölk eller yoghurt.
För bästa resultat bör det intagas tillsammans med bifidus eller dofilus.

Exempel på studier, referenser

Vasslekoncentrat gynnar bifidotillväxt
Analys av studier visar att det finns ett direkt samband mellan mängden av vasslefaktorer och tillväxt av bifidobakterier.
Petchow B. et al. “Growth Promotion of Bifidobacterium Species by Whey and Casein Fraction from Human and Bovine Milk”. J of Clin Microbiol, 1990;28:2:287–92.


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Antalet fall av gonorré och klamydia ökar

Sex- och relationer

Könssjukdomen gonorré ökar lavinartat, förra året smittades cirka 2 700 personer i Sverige. För tio år sedan låg siffran på omkring 800. Samtidigt blir sjukdomen allt svårare att behandla i takt med att den utvecklar resistens mot antibiotika. Även klamydia ökar – främst bland unga kvinnor.

 

Spenat- och kesovåfflor med topping

Recept

Det jobbigaste med att göra våffor är att göra rent våffeljärnet efteråt. Resten är en barnlek. Så muta någon att ta hand om rengöringen och sätt igång! Dessa läckerheter från kokboken "Little green kitchen" fungerar både som matvåfflor och som efterrätt – välj själv vilken topping du vill använda.

Magsyrahämmande läkemedel kan öka risken för allergier

Forskning

Magsyrahämmande läkemedel är bland de vanligaste läkemedlen och säljs receptfritt i Sverige. Nu visar en ny studie att användningen av främst PPI ökar risken för att drabbas av olika allergier. Forskarna varnar nu för att ta dessa läkemedel i onödan och manar istället att komma till rätta med bakomliggande orsaker till magbesvären.

 

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.

 

Bakterier i äpplen bidrar till en sund tarmmiljö

Forskning

Effekten av ett äpple om dagen för att hålla läkaren borta kan till stor del anses bero på de gynnsamma bakterier som koloniserar äpplet och därefter tarmen, enligt forskare. Forskningen styrker även att det går att känna skillnad på smaken mellan ekologisk frukt och konventionella äpplen.

Doktor Gillbros 10 budord för frisk och spänstig hud

Hud

I boken "Hudbibeln" summerar Johanna Gillbro, doktor inom experimentell och klinisk dermatologi sin omfattande kunskap inom hud och hudvård. I boken "Hudbibeln" delar hon med sig av sin kunskap och ger tips om hur man bäst tar hand om huden både utifrån och inifrån för i lokhet med många andra vet Johanna att skönhet även kommer inifrån.