Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Kollage som promotar Kurera på mässan

Vi ses väl på mässan Allt för hälsan?

Fakta

Allt för hälsan är den ledande hälsomässan i Norden. Mässan går parallellt med Acadermia (skönhet) och Fitnessfestivalen (träning) och de tre mässorna bildar tillsammans Fit for Life WKND och pågår 25-27 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Öppettider
Fredag 09.00 - 18.00
Lördag 09.00 - 18.00
Söndag 10.00 - 17.00

Missa inte!
Under lördagen kan du även träffa Kureras näringsexpert, den fantastiskt kunniga Zarah Öberg, som finns på plats och ger närings- och kostkonsultationer.
Ta med din fråga eller ditt problem och boka en första genomgång för att få hjälp med ditt problem. En konsultation kostar 300 kronor för 20 minuter och din konsultation kan röra allt från sjukdomar till närings- eller livsstilsproblem. Du kan även förboka en tid genom att mejla tidsbokning@zarahssida.se.

För mer info besök:
Alltforhalsan.se,
Fitnessfestivalen.se
och Acadermia.se
eller Allt för hälsan på Facebook.

I morgon den 25 november drar årets stora hälsoevent Allt för hälsan igång på Stockholmsmässan –  för sextonde året i rad. Detta gigantiska evenemang pågår hela helgen och är till för alla som är intresserade av en hälsosam, medveten och aktiv livsstil. Här kan du både testa, uppleva och lära – och träffa Kurera förstås.
Vi ses väl?

På fredag börjar årets hälsomässa Allt för hälsan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Är du intresserad av området hälsa och livsstil är det här mässan för dig. Få tillfällen under året ger samma unika chans till inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya bekantskaper som den här mässan. Att Allt för hälsan går parallellt med två andra livsstilsrelaterade kanonmässor (Acadermia och Fitnessfestivalen) gör inte saken sämre.

 

► Läs också: Träning, kost och livsstil i fokus när det är dags för årets största hälsomässa

Många framträdanden och liveinspelningar av kända poddar
Schemat är fullspäckat av seminarier och aktiviteter. Här finns till exempel "Aktivitetslabbet" och "Yogaområdet" där möjligheten ges till en rad olika former av prova-på-pass, till exempel parträning tillsammans med Daniel Flefil från Gladiatorerna eller fertilitetsyoga med Jennie Liljefors - och mycket annat.

På scenen Pratbubblan händer det mycket. Några som kommer och pratar böcker är Anders Hansen (boken Hjärnstark), Carolina Klüft (boken Livet är en sjukamp) och Sanna Bråding (med sin självbiografi För mycket av allt).  Vid sidan om alla boksamtal kommer flera podcastinspelningar att ske från scenen. Utöver författarintervjuer kommer även flera kända poddar att sända live under helgen.

► Läs också: Yogaälskare? Missa inte årets stora yogakonvent på Allt för hälsan

Lyssna på experter i sömn och stress
Missa inte Allt för hälsans forskarsal! Här kan du lyssna på framstående forskare och experter och få svaren kring våra viktigaste hälsofrågor. Bland annat kommer professor Torbjörn Åkerstedt, föreståndare för Stockholm Stress Center i Stockholm och specialist inom sömnfrågor och föreläser kring stress och sömn. Den som är intresserad av hur man gör för att hållbart komma tillbaka efter stressrelaterad ohälsa kan lyssna till Åsa Kruse som är aktuell med boken "Tillbaka till jobbet".

 

Läs också: Experten: Det här borde alla veta om utmattning

Kom och träffa Kurera!
På mässan kommer du att utöver möten med kända, intressanta profiler, även kunna få tips om kost och dieter och få ta del av allt det senaste inom träning, hälsa och skönhet. Och mycket annat. Dessutom kommer du, så klart, även att kunna träffa Kurera där! Vi finns i monter A16:24 (kolla kartan här), precis intill scenen "Pratbubblan". Kom och säg hej, plocka de senaste två numren av papperstidningen Kurera gratis och passa på att tävla om väl fina priser (riktigt fina - och vi överdriver verkligen inte!).

Vi ses där!

Av Redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!


Fakta

Allt för hälsan är den ledande hälsomässan i Norden. Mässan går parallellt med Acadermia (skönhet) och Fitnessfestivalen (träning) och de tre mässorna bildar tillsammans Fit for Life WKND och pågår 25-27 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Öppettider
Fredag 09.00 - 18.00
Lördag 09.00 - 18.00
Söndag 10.00 - 17.00

Missa inte!
Under lördagen kan du även träffa Kureras näringsexpert, den fantastiskt kunniga Zarah Öberg, som finns på plats och ger närings- och kostkonsultationer.
Ta med din fråga eller ditt problem och boka en första genomgång för att få hjälp med ditt problem. En konsultation kostar 300 kronor för 20 minuter och din konsultation kan röra allt från sjukdomar till närings- eller livsstilsproblem. Du kan även förboka en tid genom att mejla tidsbokning@zarahssida.se.

För mer info besök:
Alltforhalsan.se,
Fitnessfestivalen.se
och Acadermia.se
eller Allt för hälsan på Facebook.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna

Örten motade hormonell oro

Hälsa

För tre år sedan fick Gloria Tonnvik svår ångest. Humöret gick upp och ner och sömnlösheten tärde. Läkare gav diagnosen PMDS, en svårare form av PMS och hon fick antidepressiv medicin – men det ville inte Gloria ta. Lösningen kom i form av en ayurvedisk ört – ashwagandha.

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

 

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!

målad bild av hjärna där fjärilar flyger ut

Ny metod som ska bromsa Alzheimers sjukdom

Fakta

En ny behandlingsmetod att förhindra uppkomsten hos av Alzheimers sjukdom har utförts på möss – och resultaten är lovande. Forskare vid Uppsala universitet har lyckats öka nedbrytningen av de byggstenar som förhindrar ett protein att bilda klumpar och som gör att minnet försämras.

ansikten på 7 personer

5000 personer ska testa D-vitamin mot covid-19

Forskning

En stor klinisk studie ska undersöka om D-vitamin skyddar mot covid-19. Studien som getts namnet Coronavit kommer att pågå under sex månader och involvera hela 5 000 personer. Studien görs i Storbritannien där befolkningen generellt sett har låg D-vitaminstatus.

två personer springer

Så kan träning motverka cancer

Forskning

Den som drabbats av cancer rekommenderas att motionera eftersom prognosen då blir bättre. Det är inte helt klarlagt varför det förhåller sig på det viset, men nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat en trolig förklaring. Fysisk aktivitet verkar kunna påverka de cytotoxiska T-cellerna så att de stärker deras förmåga att ge sig på cancercellerna.

 

Kvinna sitter i en säng med en kopp i handen

4 teer som hjälper dig att sova bättre

Naturlig hälsa

Naturliga örter som kamomill och citronmeliss kan hjälpa dig att somna lättare, minska antalet tillfällen du vaknar under natten samt förbättra sömnkvaliteten generellt. Allra mest effektivt blir örterna i koncentrerad form, i ett tillskott, men att dricka ett varmt te med örterna i utspädd form är också till hjälp.

En pudel får massage på en bänk

Så jobbar en djurhomeopat

Husdjur

Homeopati är en alternativ, holistisk behandlingsform med egna läkemedel för människor. Men det finns faktiskt även homeopati för djur, som då behandlas av djurhomeopater. Hur jobbar en sådan? Kurera frågade Annika Petrén och Sofie Rehndell, som bägge kan titulera sig djurhomeopater.

Närbild på en galette med cashewsmör med granatäpple

Glutenfri galette med granatäpple och cashewsmör

Recept

I det här receptet, signerat stjärnkocken Niklas Ekstedt, får du upptäcka den underbara franska galetten, här pyntad med granatäpple, mynta och cashewnötter! Till skillnad från "syskonet" crêpe är en galette mindre söt och mer aromatisk då den är gjord på glutenfritt bovetemjöl istället för vetemjöl.

 

tre kvinooansikten

Så kan din rosacea bli bättre

Hälsa

Rödhet eller rodnad på huden kan till exempel vara ytliga blodkärl eller rosacea. Kyla, värme och stress kan också göra huden rödflammig. Studier har visat ett en speciell molekyl som kommer från sackaros kan dämpa med röda området i ansiktet med upp till 68 procent.

 

man bär kvinna på ryggen

Naturens apotek: Uppiggande växter

Hälsa

När dagarna blir kortare och höstmörkret blir allt mer påtagligt hinner en del av oss aldrig ut i dagsljus. Då är det lätt att tappa ork och energi. Här är några pigga växter som ger kraft till både kropp och sinne.

Lingonbröd från boken "Systrarna Perssons skafferi"

Lingonbröd med anis

Recept

Vill du lyxa till vardagsfrukosten? Svep då ihop detta lingonbröd innan du går och lägger dig på kvällen och låt kalljäsa över natten. På morgonen är det bara att skjutsa in de färdigjästa bröden i ugnen - och voíla frukosten är serverad.

En shake med jordnötssmör och bär

Må bra i höst med hälsosam comfort food

Kost

Matbloggaren Agnes Gällhagen har samlat sina bästa och mest trösterika comfort food-recept i en kokbok i grön tappning. Mat att laga när du vill vara lite extra snäll mot dig själv, när förkylningen lurar eller du helt enkelt behöver fylla på med extra näring och omtanke.