Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Livet, träningen och sjukdomen

Obekvämt i hälsans tjänst!

"Sitter du bekvämt?"

Svarar du ja på den frågan är min tes att du gör dig själv en otjänst.

Allt ska vara bekvämt, snabbt och gott idag. Och saker blir bara bekvämare, snabbare och godare.. men ändå går trenden åt att folk mår sämre och sämre, både fysiskt och mentalt.

Även om jag inte (än) vill sträcka mig så långt att säga att allting som är bekvämt är dåligt och att allting som är obekvämt är bra men jag tror att ha det lite obekvämt då och då är en bra insats för din hälsa.

Några av mina favorit "obekvämligheter" som jag gör mer eller mindre dagligen.

* Nässköljning. Ljummen saltlösning genom snoken morgon och kväll håller mycket snusk borta. Inte tillräckligt obekvämt? Testa att "snorta" vattnet som åker genom näsan 😉

* Kall dusch. Några minuter i en iskall dusch innan sänggående och man sover som en björnunge sedan. Funkar på något konstigt sätt även på morgonen för att vakna till och efter träning som uppfräschning. Tyvärr blir många moderna duschar inte superkalla men i brist på det så funkar våra sjöar tämligen bra 8 månader om året som ersättning.

* Vitlök. Inta en hel vitlöksklyfta. Direkt obekvämt men gör underverk för kroppen. Stärker immunförsvaret, ökar utrensningen och sätter fart på hormonerna. Naturlig testosteronboost som ger effekt direkt!

* Sitt och ligg på golvet. Hoppa ned från soffan, stolen, fåtöljen eller vad det kan tänkas vara och intag golvet! Sitt i Z-ställning, Straddleposition, Skräddaren, meditationsställning på hälarna med benen under dig, i en djup knäböj eller ligg i en Sfinxställning eller någon annan position där du intar din naturliga hållning som öppnar upp kroppen.

* Håll andan. Stärker både andning och självförtroende. Testa djupandningsövningar där du håller andan. Försök även göra dessa under rörelse för att öppna upp en  helt ny värld. Känns det som luften är slut? Lugn, då har du minst 50% kvar!

IMG_2181

* Ingefära. Skär i mynttjocka skivor, koka upp i vatten en bra och drick.  Biter till ordentligt och verkar renande, inflammationssänkande och uppiggande!

* Fasta. En 24 h fasta mellan varven gör gott för både kropp och själ! Lägg in ett träningspass under fastans sista timmar och för en superhormonboost!

* Fiskolja. Ta en matsked flytande fiskolja. Förklaringar överflödiga. Svälj och se glad ut, bättre än såhär blir det inte!

Må väl till nästa gång.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Naprapaten: “Jag älskar kettlebells, det ger mig så mycket kunder!”

Naprapaten: “Jag älskar kettlebells, det ger mig så mycket kunder!”

Hälsa

Dagens inlägg tänkte jag dedikera till kettlebells. Jag är ingen fanatiker och jag tänker inte predika om att kettlebells är det ultimata eller bästa träningsredskapet som finns, eller det enda träningsredskapet du ska använda. Men absolut, jag gillar kettlebells! Och rätt använt är kettlebells ett mycket bra, fruktansvärt effektivt och roligt träningsredskap! Skadliga kettlebells?! Idag […]

Quality Body. När du behöver hjälp med läkning av kropp och själ.

Quality Body. När du behöver hjälp med läkning av kropp och själ.

Mental hälsa

Djungelterapi? Jag har under större delen av mitt liv tagit hjälp av olika typer av kroppsliga terapeuter för att hantera de skavanker och skador som har dykt upp. Jag har gått till kiropraktorer, naprapater, massörer, akupunktörer, osteopater, kinoterapeuter, kinesiologer, dornterapeuter med flera, allt ifrån sådana som jag har fått på rekommendation till sådana som jag […]

Del 5. Loaded Carries. Bär grejer!

Del 5. Loaded Carries. Bär grejer!

Hälsa

Jag brukar försöka delge namn på olika övningar, rörelser eller vad det nu är jag skriver om på både svenska och engelska för att få med så många som möjligt på tåget. Idag skiter det sig en aning då jag inte kan komma på något vettig svensk översättning för Loaded Carries som gör att man förstår utan […]

Socker eller sötningsmedel? Kom igen, Väx upp!

Socker eller sötningsmedel? Kom igen, Väx upp!

Kost

Jag bryter av min serie om rörelse för ett ögonblick och ska testa något nytt. Skriva ett kort inlägg, hör och häpna. Men jag måste få det här sagt, nu..nyss! Hörde en diskussion som gällde den eviga diskussionen mellan sötningsmedel och socker, vilket är bäst/sämst och så vidare. Jag är inte emot diskussionen per definition […]

Grundläggande rörelser för liv, Del 2. Press

Grundläggande rörelser för liv, Del 2. Press

Allmänt

Starta pressarna! Ok, vi återupptar där vi slutade och ska försöka bryta ned varje kategori lite mer i detalj utan att för den skull “nörda” ned oss helt. Tanken med dessa inlägg är inte att man ska lära sig att bemästra varje enskild rörelse fullt ut, för detta krävs mycket mer än ett blogginlägg, utan […]

Grundläggande rörelse för liv! Del 1

Grundläggande rörelse för liv! Del 1

Allmänt

Nu har det återigen gått alldeles för lång tid sedan jag skrev något på bloggen. Jag har haft en uppgift att göra som har tagit precis all min tid och energi i anspråk vilket har gjort att jag har prioriterat bort allt annat. Nu uppgiften avklarad för stunden och jag kan börja ta hand om […]

Obekvämt i hälsans tjänst!

Obekvämt i hälsans tjänst!

Allmänt

“Sitter du bekvämt?” Svarar du ja på den frågan är min tes att du gör dig själv en otjänst. Allt ska vara bekvämt, snabbt och gott idag. Och saker blir bara bekvämare, snabbare och godare.. men ändå går trenden åt att folk mår sämre och sämre, både fysiskt och mentalt. Även om jag inte (än) […]