Annons
Annons

Zucchinipasta med kantarellpesto

Kantareller, finns det något godare? Här är en rå zucchinipasta med krämig kantarellpesto. Allra bäst blir det om svamparna får ”lagas” en bra stund i ugn eller torkugn först för att lite vätska ska försvinna och för att ta bort smaken av rå svamp. Med pinjenötter och näringsjäst blir det en krämig lyxig pesto – perfekt för att impa på vännerna på fredagsbjudningen.

Redaktionen

19 april, 2017
Zucchinipasta med kantarellpesto
Dela inlägget

Kantareller, finns det något godare? Här är en rå zucchinipasta med krämig kantarellpesto. Allra bäst blir det om svamparna får ”lagas” en bra stund i ugn eller torkugn först för att lite vätska ska försvinna och för att ta bort smaken av rå svamp. Med pinjenötter och näringsjäst blir det en krämig lyxig pesto – perfekt för att impa på vännerna på fredagsbjudningen.

rå matglädje omslagDet här receptet kommer från Erika Frosts väldigt aptitliga bok ”Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott”. Kuriosa: Erika Frost ligger även bakom restaurangen Open New Doors, i Bottnaryd och Göteborg.

Läs också: Guide: Så tar du hand om svampen

Annons
Fakta

Tips!

Byt ut pinjenötterna mot hasselnötter – det blir nästan ännu godare. Och om det är okej för dig att rätten inte är 100 procent raw så testa att först rosta hasselnötterna. Gudomligt gott!

Receptet kommer från Erika Frosts bok ”Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott” (Norstedts förlag).

4
Pasta
3–4 medelstora zucchini, gärna gula

Pesto
300 g kantareller, putsade
2+4 msk rapsolja
80 g pinjenötter
2 msk näringsjäst
salt
svartpeppar

Till servering
pinjenötter 
grönsallad
ev blåbär

Läs också: Tio anledningar att äta mer blåbär

Annons
Annons