zuccinipasta med raw valnotsbolognese

Zuccinipasta med raw valnötsbolognese

Spagetti och “köttfärssås” – förlåt bolognese har aldrig väl varit nyttigare eller för den delen enklare att tillaga. En sval och lätt rätt i sommarvärmen.


Ingredienser

Sås
ca 4 dl tomat i bitar
ca 2 dl röd paprika i bitar
6 st soltorkade tomater
1-2 färska dadlar (kan uteslutas)
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
3 msk proteinpulver
0,5 tsk salt eller 1 tsk lantbuljongpulver
nymalen svartpeppar
ca 10 blad färsk basilika eller 1,5 msk fryst
ca 30 valnötter

Pasta
1 stor zucchini eller 2 små
50 g ruccola

Gör så här

Mixa alla ingredienser utom valnötterna till tomatsåsen i matberedare till slät konsistens och smaka av med mer sälta och peppar om det behövs. Tillsätt valnötterna och kör matberedaren igen tills att nötterna fördelats till färs-konsistens.

Svarva zucchini med grönsakssvarv om du har en eller använd potatisskalare för att strimla bandspagetti. Blanda zucchini med ruccola och fördela på två tallrikar. Toppa med såsen.

Av redaktionen

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

koppar_kan_vara_orsaken_till_dina_halsoproblem

Koppar kan vara orsaken till dina hälsoproblem

Hälsa

Koppar är ett livsnödvändigt spårämne som kroppen behöver. Problemet idag är att vi snarare har för mycket koppar i kroppen än för lite. Har du problem med exempelvis utmattning, sköldkörtelproblem, sömnproblem, PMS, hormonobalanser, IBS, allergier, hudproblem, depression, oro, minnes- och koncentrationsproblem, kan det vara värt att se över dina kopparnivåer.

pizza

Pizza med sötpotatis och chèvre

Recept

Pizza kan varieras i det oändliga, detta recept har topping med bland annat sötpotatis, rödlök och chèvre. Botten bakas på näringsrikt dinkelmjöl och durumvete, kan bytas ut mot glutenfritt recept för den som önskar det.

mage skylt med ehec

Nationell spridning av ehec utreds

Kost

Sedan början av juli har antalet fall av ehec-infektion ökat i Sverige. Analyser visar att majoriteten är av samma typ och fall har rapporterats in från flera håll i landet. Myndigheter arbetar nu för att spåra källan.

Berith sitter i soffan med hundarna och stickar

Fri från värk och inte längre begränsad av artrosen

Värk

Berith Larsson har haft problem med artros i höfter och händer i flera år. Av en slump fick hon höra talas om grönläppad mussla – och bara efter en månad kände hon förbättringen.  – Jag har verkligen fått tillbaka mitt gamla aktiva liv. Kanske börjar jag dansa igen, säger hon.

Karl Dyall: Ryggskadan blev ett mentalt trauma

Intervju

Karl Dyall har alltid dansat, hans kropp är hans arbetsredskap. När ryggen inte längre fungerade som vanligt och smärtan tog över så tog det på psyket. Många år efter sitt första diskbråck opererade han ryggen och sedan ett år tillbaka är han helt smärtfri.