1 dl solroskärnor, fint malda i din matberedare
2 dl siktad dinkelmjöl
1 msk olivolja
5 msk kolsyrat vatten
2-3 dl ( känn efter själv) ekologiskt vetemjöl
0,75 dl ( inte så himla noga heller) vetegroddar ( någon typ av grodd måste alltid vara med i mina recept;)
Kanske mera vatten, känn efter hur din deg känns.
Jag körde allt i matberedaren till det blev en klump. Jag tycker det är kul att prova med nötter och / eller fröer i pajskalen, så våga prova du med. Men se upp att ingen är allergiskt bara.
Lägg skalet i kylen.
FYLLNINGEN
Ett helt grönkålsstånd, minst. Välsköljd och väl ansat. Jag hade gjort chips av andra halvan, och ångrade det när jag skulle göra pajen. Kålen krymper i vatten.
Lägg kålen i kokande vatten och låt den koka till den är mjuk. Lägg åt sidan.
Valnötter
Fetaost
Coctailtomater, halverade
ÄGGSTANNINGEN
2 ägg
Blanda med vattnet från grönkålen.
Vispa
Krydda med salt och peppar.
MONTERING OCH GRÄDDNING
Jag kavlade ut pajdegen och lade den i en pajform. Passa på att göra mera. Blir det deg över, går den bra att frysa. Eller passa på att gör någon annan paj.
Förgräddade 150grader, 10 minuter
Lade sedan på grönkålen och all den andra fyllningen och all äggstanning.
180grader cirka 45 minuter.
Den här ska jag servera på vårt julbord.