Nomnom! Superenkla, kräver en matberedare men har du en så kör! Annars kom hem till en kompis och baka.
PÅSKÄGG AV CHOKLAD – matberedare
19 dadlar
1 dl kakao
3/4 dl kokosfett
Mixa allt i en matberedare tills blandat. Rulla sedan i kokos. Tips! Blanda ut kokosen med olika färger. Jag hade gurkmeja till den gula. Acai pulver färgar den blå och spirulina / vetegräs grönt. ( Tänk på doseringen när du använder superpulver. De kan lätt ta över smaken, det är inte meningen, ska bara ge färg)
( Självklart passar dessa till alla årets högtider, det är bara att döpa om dem. TIll julen återuppstår dem som Snöbollar med vitt / rött kokos. )
CHOKLADTRYFFLAR – intensiv chokladsmak SUPERENKLA – endast spis och frys
1 dl kakaosmör
3/4 hackade pekannötter
1 dl kakao
Houng, agavesirap efter smak
1 tsk vaniljpulver
Smält kakaosmöret försiktigt i en kastrull, rör ner resten. Smaka av med sötningsmedel. De ska smaka bra, inte bittert. Lägg i formar, t ex isformar och lägg i frysen. Frys minst en halvtimme. Dessa godsaker bör förvaras svalt annars smälter de bort.
Lycka till!