Annons

Majas Raw chokladbollar

Nyttiga rawfoodinspirerade chokladbollar som smakar ganska likt "vanliga" chokladbollar. Passar jättebra som mellanmål till kinkiga barn och sötsugna vuxna. Går att anpassa till eventuella allergier.

22 februari, 2013
Majas Raw chokladbollar
Dela inlägget

Nyttiga chokladbollar som smakar ganska likt ”vanliga” chokladbollar. Passar jättebra som mellanmål till kinkiga barn och sötsugna vuxna. Går att anpassa till eventuella allergier.

Rawfoodinspirerade av Erica Palmcrantz Aziz.

Portioner: 18

Ingredienser

3/4 dl sötmandlar
1/2 dl hasselnötter
2-3 msk kakaopulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 3/4 dl havregryn
1 msk tahini (med eller utan salt)
ca 3 msk kallpressat kokosfett, med eller utan smak
7-8 dadlar, beroende på hur sött du vill ha det

Tål du inte nötter och mandlar så byt ut mot solroskärnor och pumpafrön.
Havregrynen är i för de ger den liknade smaken av ”vanliga” och näringsvärdet är högt (enligt Erica Palmcrantz Aziz i boken ”Rawfood på svenska”).

Gör så här

Mixa nötterna till småbitar.
Häll i de torra ingredienserna, mixa nån sekund tills det blandats.
Lägg i de ”blöta” ingredienserna och mixa tills allt sönderdelats och blivit en massa.
Verkar det torrt så häll i lite vatten, cirka en tesked.
Gör cirka 18 lagom stora chokladbollar som du rullar i kokosflingor.
Låt vila i kyl en stund före serveringen för kokosfettet gör att de blir ganska mjuka.
Servera gärna till ett gott örtte.
Ha en härlig smakupplevelse!

Annons