Nyttiga chokladbollar som smakar ganska likt ”vanliga” chokladbollar. Passar jättebra som mellanmål till kinkiga barn och sötsugna vuxna. Går att anpassa till eventuella allergier.
Rawfoodinspirerade av Erica Palmcrantz Aziz.
Portioner: 18
Ingredienser
3/4 dl sötmandlar
1/2 dl hasselnötter
2-3 msk kakaopulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 3/4 dl havregryn
1 msk tahini (med eller utan salt)
ca 3 msk kallpressat kokosfett, med eller utan smak
7-8 dadlar, beroende på hur sött du vill ha det
Tål du inte nötter och mandlar så byt ut mot solroskärnor och pumpafrön.
Havregrynen är i för de ger den liknade smaken av ”vanliga” och näringsvärdet är högt (enligt Erica Palmcrantz Aziz i boken ”Rawfood på svenska”).
Gör så här
Mixa nötterna till småbitar.
Häll i de torra ingredienserna, mixa nån sekund tills det blandats.
Lägg i de ”blöta” ingredienserna och mixa tills allt sönderdelats och blivit en massa.
Verkar det torrt så häll i lite vatten, cirka en tesked.
Gör cirka 18 lagom stora chokladbollar som du rullar i kokosflingor.
Låt vila i kyl en stund före serveringen för kokosfettet gör att de blir ganska mjuka.
Servera gärna till ett gott örtte.
Ha en härlig smakupplevelse!