Idag den 23 mars är det matlådans dag och vad passar bättre än att mealpreppa för veckan!
Hos mig laddar jag upp för lasagne, paj, chilisincarne, smörgåsar och chiapuddning med frukt.
Jag brukar göra en stor laddning och lägga i frysen och plocka fram vid behov.
Lasagne med spenat och fetaost går snabbt och laga och passar super i lådan
Min favoritpaj just nu är den med purjolök och briost så den gör jag mycket av, så enkel att förbereda
Chilisincarne är en chiliconcarne fast utan kött och här brukar jag faktiskt bara ta bort köttet utan att ersätta med något annat, det är så mycket grejer i ändå, majs, paprika, bönor, tomater och kryddor.
Smörgås till lunch? Ja varför inte. Gör en rejäl dubbelmacka med massa grönsaker och stekt ägg. Den blir godast att montera på plats så ta med alla grejer( pålägget) i en burk och bygg mackan i lunchrummet. Eller med keso och avokado!
Chiapudding är så tacksam att göra en stor laddning av och ha redo i kylen. Så gott och lyxigt att ha på eftermiddagen med uppskuren frukt på toppen. Jag gör chiapudding på havremjölk och det funkar superbra tycker jag.
När jag gör t ex lasagne så fryser jag in den i folie och sedan lägger alla foliepaketet i en större påse som jag märker upp med datum och innehåll – så enkelt att bara ta med ett foliepaket på morgonen, eller ta fram på kvällen så den tinar upp i kylen.

Funkar gårdagens pizza i matlådan tycker du?