Det blir lättare och lättare att känna igen våra stamkunder och deras särskilda öönskemål. Endel som vill ha soppa och sallad först, andra som inte vill ga dressing på salladen. Och så vidare.
Idag lagade jag sheperds pie, blomkålssoppa och tomatsås och kokade hirs till allt.
Sheperds pie:
Koka adukibönor och lägg på sidan. Hacka morot, vitkål, rotselleri, lök i cmstora bitar. Mjukstek i olja och tillsätt oregano, timjan och låt svettas. Lägg bönorna underst i en ugnsform och sedan rotsakerna och ett gott potatismos.Grädda 175 grader i 20 minuter.
Blomkålssoppa
Koka 1blomkålshuvd (imindre bitar) mjukt i buljong. Krydda med helt fänkålsfrö, salt och peppar och annat. Mixa soppan slät.
Först trodde jag aldrig att jag skulle hinna klart med all mat i tid, men jag hade faktiskt tid tillgodo innan lunchen öppnade. Men jag fick nästan panik när jag fortfarande skalade alla rotsakerna och klockan var 09.
Jag får göra allt från grunden. Blötlägga bönorna och koka dem. Skala potatis för att göra moset och så. Grymt stressigt ibland.
Vi ses! Hoppas att detta blir läsbart – jag skriver från mobilen.
Tack för idag alla goa!