Min mamma hatar att dammsuga, hon brukar få slippa undan. Min sambo ogillar att diska så han försöker med alla möjliga trix att få slippa undan, jag ogillar starkt html. Får jag slippa undan? Jag visste att jag inte skulle klara tentan förut och står alltså inför tentamen i morgon. Det är inte roligare nu. Jag lovar er.
Bara för att man inte gillar det, ska man slippa undan då?
Anna Ledberg
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
Livet handlar om att lära sig. Det är det livet går ut på! Det är min åsikt och det står jag fast för.
Vad har du lärt dig idag? Visst man går i skola för att lära sig saker, men att förstå livet måste man leva livet. Förstår ni? Det man lär sig är högst individuellt för varje individ har olika saker som hen måste lära sig.
Undrar du varför du ”utsätts för” samma typer av människor hela tiden? Det är för att du måste lära dig den situationen, du kanske måste lära dig ha mod och styrka?
Utnyttjar du snälla människors välvilja varje dag? Hur mår ditt samvete? Vågar du lyssna på din kropp? Vad säger den till dig?
Kanske det är dags för te och meditationer ikväll istället för den stora stark du har tänkt dig?
Din kropp känner dig bäst, du måste lyssna på vad den säger. Även fast ingen annan gör så. Lever du förtryckt från din egen kropp och själ?
Skala av alla beroenden och alla måsten vem är du då?
Vem är du? Egentligen? Vad vill du?
Vad tyckte du var roligt som barn? Minns du? Ta fasta på det – det säger dig någonting.
I går bjöd vi på spontat 1 årskalas och jag gjorde en päronglass som blev mycket uppskattad av barn och vuxna.
Päronglass med mandelströssel
Mixa mandel till strössel i din matberedare.Ställ åt sidan.
Skala och dela päron i mindre bitar, styckefrys.. Detta moment bör med fördel förberedas minst 1 timme innan glassen ska tillredas.
Lägg päron och avokado i din matberedare och mixa, eventuellt får du tillsätta lite kallt vatten. Mixa till en sorbetlikande massa.
Servera strösslet på glassen, dock inte till barnen.
Jag älskar att duka fram olika små skålar till middagen! Allt ser trevligare ut och kan locka barn att våga prova och smaka. Elin t ex vägrar att äta en blandad sallad men äter gärna var och en av grönsakerna.Här har jag dukat fram masserad, marinerad broccoli, superchips och tomater!
Masserad, marinerad broccoli
Repa av broccoli från stammen, lägg i en bunke. ”Massera” med händerna, sönder fibrerna, pressa över saften av en apelsin och häll i Tamari. Rör om och låt stå. Smaka av. Klart.
Superchips – (grönkålschips)
Repa av grönkål från stammen, skölj. Låt rinna av. Lägg i en bunke, lägg i olivolja och salt. Lägg på ett bakplåtspapper och torka i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.
Tomater
Hade jag inte gjort något med, men delade dem innan vi äter dem. Ser snyggast ut som hela på bild.
Ja, ibland äter vi bara sådant här, ibland gör vi något annat till. Flera små rätter är bättre än en stor. Det kan vara svårt att tänka maten i ”bara grönsaker om man är van vid kött, sås och potatis” men det gör ju inte jag som ni vet.
Alltid när jag gör såna här upplägg brukar jag få frågan:
Men var är proteinet?
Proteinet finns i all mat mer eller mindre, så där finns proteinet. Proteinet kan också serveras som tillbehör hos mig, i form av en linsröra, en nötröra, eller blötlagda nötter innan maten, Folk i dag är så proteinfixerade att de inte kan inse att det finns proteiner i annat än kyckling, fläskfilé eller köttfärs.
Så tack å hej – linspastej!
Idag fyller Elsa 1 år! Tänk vad tiden gått fort. Elsa kan gå, älskar att leka och att bada. Hon är fascinerad av mobiler och plattor. Älskar mat! Kan säga mamma, titta, titta där, och Nej.
Förstår kommandot ”väck storasyster” och klappar bryskt och våldsamt på storasyster som älskar att ta sovmorgon. I present fick hon strumpbyxor, en rosa nalle, badleksaker och bollar.