Prova den här goda gröten! Nyttig, rå och mycket god.
Du behöver förbereda dagen innan genom blötläggning / groddning.
Dagen innan på morgonen:
Lägg 1 dl helt bovete i blöt.
Samma kväll:
Häll av vattnet och skölj bort slemmet. Låt bovetet ligga kvar i durkslaget över natten.
Lägg 1 dl valnötter i blöt
På morgonen:
Mixa ihop, i din matberedare, bovetet och nötterna med 3/4 äpple.
Servera med valfri sylt – vi hade blåbärssylt kvar i frysen – och mortlade kardemummakärnor.
Till detta gjorde jag en nyponsoppa:
Mixa, i din starka blender –
3 blötlagda dadlar
1 dl av blötläggningsvattnet
0,5 nyponskalsmjöl
4 dl vatten
2- 3 tsk agavesirap
Tatata!
I vecka bjuder jag dessutom på en vegansk påskförrättsmeny och tipsar om bättre godis till påskägget.
Håll ut.
Kram på er goa läsare.