Annons

Chokladmousse rawfoodstyle

Porträttfoto av Anna Ledberg.

Anna Ledberg

Groddat är godast
Delar med sig av livsstil, kostråd och tips. Bara vegetariskt och mycket raw, alltid gott och ibland festligt.
26 april, 2013
Chokladmousse rawfoodstyle

20130426_143541

 

Den här nyttiga efterrätten slänger du ihop med saker du har hemma. Prova till helgen, du kommer inte bli besviken.

Receptet kommer delvis från boken Karins gröna värld, som jag önskar mig – var jag än letar på internet hittar jag bara godsaker från den boken.

Annons

Chokladmousse 2, 5 skålar
10 färska dadlar
1 dl vatten

1msk agave sirap
1dl kakao
1 avokado
1msk kokosfett
1tsk acai

Mixa dadlarna med vattnet först.  Tillsätt sedan resten. Du kan behöva skrapa ner från kanterna i mixern.
Mixa ordentligt tills och fördela sedan i portionskålar. Ställ svalt om du har tid. Annars ät direkt. Toppa t ex med gojibär.

Trevligt helg!

26 april, 2013 0
Tips om Stora hälsokvällen

Jag vill bara lite snabbt tipsa er om Stora hälsokvällen som kommer äga rum nu i sommar på olika ställen här i Sverige. Det är två rawfood monguler från Hippocrates Health institute som åker runt på Europaturne.

 

Läs mer här  eller här: 
Jag vill gärna sprida deras bra budskap för de är något som jag brinner för jag med. Jag vill att många fler ska få uppleva den fantastiska helhelhetskänsla som rawfooden ger.

Annons
clement_fril
Det är dessa vi ska lyssna på!

 

Dela inlägget
Annons
24 april, 2013 0

Det förvånar mig fortfarande att vi vegetarianer fortfarande inte förväntas vara intresserad av mat. Vi är besvärliga och konstiga och svåra att förstå sig på. Vi äter bara gräs eller morötter.  Vi ska ju inte vara hungriga vid lunchtid. Det passar ju inte – då ska det ju serveras kött, sås och potatis. Eller raggmunk med fläsk.

Flera gånger den här veckan har jag varit ute och ätit lunch på typiska lunchrestauranger. På ena stället tog de helt enkelt bara bort proteiner utan att ersätta med vegetariskt motsvarande.
På andra stället har de en vegetarisk rätt som de serverar hela veckan. De andra rätterna varieras och känns fräschare. På denna oreangebricklunchservering där maten serveras via stora kantiner över disk, fick jag naturligtvis vänta på min mat så länge att alla andra redan hade ätit upp och börjat med kaffet. Saknas det kunskaper i mise en place eller? Varför tar det så långt tid.

Flera gånger har jag också fått förmånen att få äta det som ”kocken kan hitta på”   åhh vad spännade! Verkligen.
Och du.. skulle du bli sugen på:

Annons

Ett veg. alt  för 80 kr.  Vad är det? Visst vattnas det i munnen, men det låter ju hur gått som helst, ett veg,alt. Ja men det tar vi! Hela gänget.  Det är ju så spännande att läsa alla dess menyer, kött / fisk / kyckling är utförligt och trevligt formulerade och sedan kommer detta:

veg. alt. De menar förstås det vegetariska alternativet. Men VA FAN! Ska inte vi få veta vad vi äter? Hallå skärpning!

Hur skulle detta få dig, som köttätare att känna?

  • Tänk om den vegetariska rätten var klar och köttet fick man vänta på. Kötttätten kommer in när alla har ätit upp och rasten snart är slut.
  • Eller om du skulle få det som kocken hittar på?  Han kanske hittar en påse mammascan längst bak i frysen. Och blandar i hop med lite av varje som finns.
  • Skulle du köpa ett kött.alt för 80kr? Ärligt? Skulle du? Man har ju ingen jävla aning om vad man får.

Dessutom är jag bekant med ganska många kockar som själva har sagt hur mycket det fuskar och myglas i kök. Så även att du beställt vegetarisk kan du ge dig sjutton på att det finns köttbuljong eller gelatin i din rätt.

Jag blir trött. Bättring krogsverige!

Annons

Jag vill kunna gå ut och äta, bli mätt och ha kul. Jag vill vara säker på att jag får bra mat som är 100% vegetarisk och gärna helst ekologiskt.

 

 

 

 

Annons

Dela inlägget
Annons
22 april, 2013 0
Meatfree monday: Linsmoussaka

Idag vankas en linsmoussaka

Gluten och laktosfri!

Du behöver:

2 auberginer, skurna på längden

Annons

Linssåsen:

2 gula lökar, fint hackad
1 morot, fint hackad
2 dl röda linser
2-3 dl vatten, ev mer
1 burk hela tomater
1 buljongtärning
salt, peppar och vitlök
Mjukstek lök och morot i kokosfett, tillsett sedan resten och låt koka tills linserna är mjuka

Bechamelsås
0,5 dl kokosfett
1 dl bovetemjöl
3 dl vatten

Smält kokosfettet och vispa sedan ner mjölet och tillsätt sedan vattnet. Vispa kraftigt tills det tjocknar.
Varva auberineskivor med linssåsen och bechamelsåsen tills du fyllt upp en form. Toppa med ost eller olja.

Grädda 200 grader. I cirka 20 minuter

Annons

Servera med sallad. Lycka till.

linsmoussaka

 

 

 

Annons

Dela inlägget
Annons
22 april, 2013 0
Måndag

skryta

 

Idag känns det som att jag måste jobba med mig själv.  Ibland är livet jobbigt, slitsamt och pengarna är slut.(Nä det kommer inga på torsdag heller)  Har inget att göra och känner mig nere. Visst hjälper det väl med affrimationskort  och tankesätt som ”fake it ’till you make it.”

Jag tror inte att alla alltid är på topp, man väljer ju vilken sida man vill visa upp på sina bloggar och sin facebook. Det är alltid gladaminer och hejjarop och man vill ha bekräftelser på att man är duktig.  Ser ni någon som erkänner att man mår dåligt och har ont imagen på sin facebook gubbe?

Annons

Ta mig fan. Så bra. Allt är. Jämt.

Jag har lärt mig utveckla min intution, jag har talat med mina guider, jag har visulaluserat och affrimerat tills  de inre ögonen blöder. Jag har blivit hypnotiserad och kommit över mentala hinder,  jag har 100miljoner cd skivor med mentalträning hemma. Jag kan sitta hemma och tänka att jag har kollegor, en fast månadslön som kommer punktligt varje månad, kafferast och semester och att jag får betalt för att göra det jag tycker är kul. Jag upplever känslan hur det är. Jag ÄR där.

Men sedan vakar jag till och inser att det inte funkar, bara så där. Bara sitta och tänka funkar ju inte, det betalar ju inte hyran. Man måste ju få in pengar också. Under tiden jag tänker och affrimerar, lawar, (”Laws of attractions:ar”) hinner någon annan före mig i verkliga livet. Man måste ha en plan.

Jag får ta och börja så lite frön här och där så får vi se vart det växer bäst.

Dela inlägget
Annons
19 april, 2013 0

Jag och Elin dricker välling den här morgonen. Fast hon kallar det smoothie, för hon tycker inte man gör välling i smoothie maskinen 😀

Lätt som en platt, till och med en tvååring grejar det..;D

1 dl groddat bovete
2 färska dadlar utan kärna
cirka 2 dl vatten

Annons

Mixa till en slät välling. Klart. Vi toppade vår med mortade kardemummakärnor. Kanel eller vanilj skulle också kunna smaka gott tror jag.
Senare hoppas jag kunna lägga upp en bild på hur det ser ut.

Ha en kanon fin dag.

Dela inlägget
Annons
Annons