Idag firade vi treåringen med kalas för våra släktingar och jag gjorde rawa chokladbollar och en jordgubbsmoussetårta med nötbotten.
Tårtan var väldigt enkel att göra! Botten: 200gr sötmandlar och 20färska urkärnade dadlar. Mixa nötterna först lägg sedan i dadlarna och mixa vidare. Tryck ut i springform ( 23cm i diameter) Ställ i frysen. Mixa 3 dl jordgubbar, 2 mogna bananer och agasvesirap. Lägg på botten. Och frys. Kakan bör serveras fryst annars smälter den bort. Toppa med jordgubbar.
Till kakan serverade jag en chokladsås: Mixa chokladpulver, kokosfett, vatten och agave till en sås. Såsen stelnar i kylen, så förvara den framme.
Sambon gav kakan 4/5 i poäng. Hade den varit mer fryst hade det blivit en solklar femma.
Dessa bollar är av klassiskt chokladbolle recept, där jag bytt ut smör och socker mot bättre alternativ.
Lägg i din matberedare:
Dadlar, kokosfett, havregryn, chokladpulver och mixa till en smet. Rulla till bollar, rulla den sedan i kokos flingor eller hampaflingor. Godast kalla.
Så godnatt mina vänner!